Nyheder19. juli 2023

Mystik om kæmpe krydstogtskib: Helt stille ved Langeland

Krrydstogtskibet Carnival Pride skulle have været i Göteborg onsdag
Carnival Pride
Krydstogtskibet "Carnival Pride" da det lå til i havnen i Miami i Florida i december 2020.
 Foto: Daniel Slim/AFP/Ritzau Scanpix

Et stort krydstogtskib, der uventet har ligget for anker ved Langeland, er onsdag eftermiddag begyndt at sejle igen.

Det er nu på vej tilbage ad den søvej, det kom fra. Det skriver TV 2 Fyn.

Krydstogtskibet, der går under navnet "Carnival Pride", har ligget for anker siden tirsdag aften. Årsagen har været en teknisk fejl, bekræfter krydstogtsskibets rederi, Carnival Cruise, i en mail til Ritzau.

Skibet sætter nu kursen tilbage til Kiel i Tyskland for at få repareret fejlen. Det var i gang med en 12 dages tur i Europa, da den tekniske fejl indtraf.

Skibet havde kurs mod Göteborg i Sverige og havde tilsyneladende ikke planer om at skulle nyde udsigten ved Langeland, skriver TV 2 Fyn.

Men klokken 23.00 kastede skibet anker ti kilometer fra øens sydspids efter at have cirklet rundt ude i det danske farvand i flere timer.

Da krydstogtskibet stødte på problemer tirsdag aften, kontaktede mandskabet det danske selskab Danpilot. Selskabet sendte en pilotbåd ud til "Carnival Pride" for at hjælpe med at finde en ankerplads, har Danpilot fortalt TV 2 Fyn.

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke har været fare på færde, sagde kommunikationsmedarbejder hos Danpilot Anne Heinze til TV 2 Fyn.

Krydstogtskibet skulle have været fremme i Göteborg onsdag morgen.

Onsdag eftermiddag er skibet så på vej væk fra det danske farvand ved Langeland.

Søværnet har ikke modtaget henvendelser om assistance fra skibet, skrev det fynske medie tidligere onsdag. Og heller ikke havnen i Bagenkop på Langeland har hørt noget.

Ifølge rederiets hjemmeside har krydstogtskibet plads til 2134 gæster og derudover 930 i mandskab. Skibet er 293,5 meter langt.

Sponsoreret indhold