Nyheder30. oktober 2008

Morten Helveg Petersen: Tabte sag mod SE og HØR

Folketingspolitikeren fik ikke medhold i Pressenævnet. Bladet måtte gerne omtale hans kærlighedsferie med Line Baun Danielsen
Morten Helveg Petersen tabte sin sag mod SE og HØR i Pressenævnet
Morten Helveg Petersen tabte sin sag mod SE og HØR i Pressenævnet
 Foto: All Over

Den radikale folketingspolitiker Morten Helveg Petersen får ikke medhold i sin klage over SE og HØRs omtale af hans romantiske tur til Berlin sammen med kæresten, TV-værten Line Baun Danielsen. Det fastslår Pressenævnet i en kendelse.

Morten Helveg Petersen gik mildest talt i selvsving, da SE og HØR i sommer kunne afsløre ikke blot hans forhold til Line Baun Danielsen, men også at han havde været i Berlin sammen med sin nye kæreste på skatteydernes regning.

Det fik nemlig straks politikeren op af stolen og til at benægte alt. Han afviste bl.a. pure, at den romantiske weekend var sponsoreret af skattekroner, og at han skulkede fra sine politiske forpligtigelser for i stedet at hygge sig med TV-værten .

SE og HØR kunne dog bevise, at Morten Helveg Petersen, som opholdt sig i Berlin i forbindelse med en række NATO-møder, aldrig dukkede op til møderne.

I stedet hyggede han sig i Berlins gader sammen med Line Baun Danielsen på tidspunkter, hvor han ellers havde hævdet at sidde i møde.

Morten Helveg Petersen krævede et dementi, og da han ikke fik det, anmeldte han SE og HØR til Pressenævnet. Politikerens sag er nu blevet behandlet, men i stedet for en løftet pegefinger til SE og HØR ender det med en lang næse til Morten Helveg Petersen. Nævnet fandt nemlig ikke grund til at kritisere ugebladets artikel.

SE og HØRs chefredaktør Henrik Qvortrup udtaler: - Jeg er glad for sagens udfald, men ikke overrasket.

Sponsoreret indhold