Nyheder1. juli 2008

Morten Helveg Petersen: Kærlighedsferie betalt af skatteyderne

Den radikale politiker og TV-værten hyggede sig i Berlin og sendte regningen til de danske borgere
Helvegs kommentar til kærlighedsturen på skatteborgernes regning var: Øh...nå
Helvegs kommentar til kærlighedsturen på skatteborgernes regning var: Øh...nå
 Pressefoto

Morten Helveg Petersen og Line Baun Danielsen hyggede sig gevaldigt, da de var på kærlighedsferie i Berlin.

Det oprindelige formål med turen var dog for Morten Helveg Petersens vedkommende NATO-møder, som han skulle have deltaget i sammen med fem andre medlemmer af Folketinget.

Men de eneste møder, Morten Helveg dukkede op til, var øjensynligt stævnemøderne med kæresten Line Baun Danielsen. I hvert fald optræder han ikke på de lister over delegationsmedlemmer, der rent faktisk var til stede under møderne. Det oplyser NATOs parlamentariske hovedkvarter i Bruxelles.

- Han har ikke skrevet sig på nogle lister, han optræder ingen steder på listen over delegationsmedlemmer, der rent faktisk var til stede, lyder det i en mail fra NATO.

Helveg viste sig dog i al fald én gang i NATO-sammenhæng, nemlig til en middag på den danske ambassade fredag aften. Line Baun landede samme aften kl. 21.05. Derefter så de andre mødedeltagere intet til den radikale politiker.

Mens de andre delegationsmedlemmer svedte ved de officielle arrangementer i dagtimerne, slentrede Morten og Line hånd i hånd gennem Berlin. Især var den hotte cafégade, Simon Dach Strasse, et yndet udflugtsmål efter deres hede nætter på byens natklubber.

- Det var ikke meget, vi så til Morten Helveg, siger en af de folketingspolitikere, som var med i Berlin.

Påstår han var til møder
På spørgsmålet om, hvorvidt Morten Helveg Petersen deltog i de officielle møder i Berlin, og i stedet tilbragte tiden sammen med kæresten svarede han:

- Øh ... Nå. Jeg har været til møder i Berlin ... og ... øh. Jeg ved bare, at jeg har været til møder. Hvor har du det fra, at jeg ikke var til stede?


- Fra NATO-kontoret i Bruxelles. Du figurerer ikke på de officielle mødelister.
- Nej, jeg har ikke skrevet mig på nogen lister. Det er ikke noget, man gør.

- NATO fortæller mig ellers, at deltagerne skal skrive sig ind på en liste, så det derved registreres, at de fysisk var til stede.
- Det behøver man ikke.

- Det vil sige, at man bare kan vade ind til et NATO-møde uden at blive registreret?
- Jeg kan kun sige, at jeg har været til møder i Berlin. Vi når ikke mere nu.

Sponsoreret indhold