Morten Grunwald fylder 80

Morten Grunwald fylder 80
I dag, den 9. december, runder en af dansk films store skuespillere et skarpt hjørne. Morten Grunwald fylder 80 år, og han er stadig i fin form.

Privat er Morten Grunwald gift med skuespilleren Lily Weiding, som han har dannet par med i 50 år. Parret har boet sammen siden 1965, og i 1980 blev de gift. De to skuespillere har sammen datteren, Tanja.

LÆS OGSÅ: Morten Grunwald: Jeg er stadig fuld af vigør

Skuespilleren har medvirket i utallige danske film, og Grunwald er naturligvis mest kendt for sin rolle som Benny Frandsen i alle 14 'Olsen banden-film', hvor han er den sjove gavflab, der ikke altid har helt styr på tingene, og har sin sædvanlige replik: "Skide godt, Egon".

LÆS OGSÅ: Morten Grunwald: Olsen Banden er gyselig

Morten Grunwald blev født i Odense i 1934, og han fik sin uddannelse som skuespiller på både Odense teater og Det Kongelige Teaters elevskole - og han blev færdig i 1960. Året efter fik han sin første rolle i filmen 'Løgn og løvebrøl', hvor han spillede journalist.

LÆS OGSÅ: Grunwald sælger villa med gigantrabat

Han fik hovedrollen i 'Slå Først, Frede' i 1965, og i 1968 kom 'Olsen Banden', hvor Morten Grunwald udødeliggjorde Benny Frandsen, som den ene tredjedel af forbryderbanden, der også talte Ove Sprogøe som Egon Olsen og Poul Bundgaard som Kjeld Jensen.

Se de herlige billeder af Morten Grundwald fra både nu og dengang.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close