Nyheder3. marts 2022

Mor viser sin søns sjældne diagnose frem: Lock har "uredeligt hår"

16 måneder gamle Lock Samples er blot en af 100 kendte tilfælde af et syndrom, der gør hans hår så strittende og skrøbeligt, at det er umuligt at rede.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/image_2.jpg
 Foto: Instagram/uncombable_Locks

Han blev født med kulsort hår, der mindede om hans mors, men da han var omkring seks måneder, var lysnede håret og forældrene kaldte frisuren for “Peach Fizz”.

Og da Lock var ni måneder gammel, var håret blevet helt hvidt og så kruset, at det stod ud til alle sider, uanset hvad forældrene prøvede.

Forældrene Katelyn og Caleb Samples fra Georgia vidste på det tidspunkt ikke, at døres søn var en af blot 100 tilfælde af et meget sjældent syndrom, skriver People.

Vildt hår

Locks hår lignede sin brors hår i farve, men teksturen kunne ikke være mere forskellig.

Artiklen fortsætter under billedet

- Folk lagde bestemt mærke til det, fortæller Katelyn.

Men de vidste ikke, hvad det var der skete for deres søn hår, der mere og mere begyndte at matche frisure med en Gjøl-trold.

Googlede løs

- Og så fik jeg en besked på instagram fra en kvinde, der spurgte om min søn havde syndromet “uredeligt hår”.

- Så begyndte jeg at google, for at se, om der var noget galt med min søn. Det var virkelig en nedadgående spiral, jeg gik i gang med på Google.

Artiklen fortsætter under billedet

Første gang i 19 år

Hun ringede til deres børnelæge og fortalte om syndromet. Han havde aldrig hørt om det før, men sendte dem mod en specialist, der vidste mere.

- Hun fortalte, hun kun havde set det her før én gang på 19 år.

Specialisten troede ikke, det var det syndrom, da det er så sjældent, men da der blev taget nogle tests af håret, var svaret klart. Lock var en af de 100 kendte tilfælde af syndromet.

Meget cool

Først var det en chok for forældrene, at deres søn var unik på den måde, men da syndromet kun gør noget ved håret og ikke noget ved helbredet, er forældre nu igen rolige.

- Det er jo egentlig meget cool at skille sig ud på den måde.

Sponsoreret indhold