Nyheder14. december 2016

MC Einars hårde barndom: Mor måtte stjæle julemaden

Der var ikke mange penge i rapperens barndomshjem, men heldigvis havde mor en rummelig pels...
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mc_einar.jpg
 Foto: All Over Press

Hvis du på noget tidspunkt i løbet af denne eller tidligere julemåneder har tændt for en radio, så er oddsene for at den har spillet ’Jul Det’ Cool’ ca. 1:1.

Det er en gammel historie at MC Einar og de andre bagmænd bag det populære julehit aldrig rigtigt tjente nogen penge på det, af rettighedsmæssige årsager.

Men det med, ikke at have så mange penge, er nu også noget, som rapperen, der når han ikke står på scenen hedder Einar Enemark, har ganske god erfaring med.

Den i dag 50-årige musiker voksede nemlig op under ganske trange kår på Christianshavn i 60-erne og 70-erne.

Pengene var så små, at der ikke altid var råd til julemad. Men det havde Einars mor en kreativ, om end ikke helt lovlig løsning på.

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

– Så hev vi den store afghanerpels på og gik i Irma efter stegen, eller hvad vi nu manglede. Der er god plads under sådan en pels. Min mor var skidegod til mikro-makro-mad, men der var jo tidspunkter på året, hvor en god culottesteg ikke var af vejen, siger han grinende til avisen.

Men det var kun det mest nødvendige, der blev skaffet på den måde, fortæller han. Der har for eksempel aldrig været julegaver til lille Einar oppe under afghanerpelsen.
Der er nemlig forskel på, hvem, man noler julesager fra.

– Nej, vi stjal sgu ikke fra de små handlende. Det var noget andet med Irma. Det var jo et kæmpeforetagende, forklarer han.

HVIS du – imod forventning skulle have misset julehit nummero uno, så kan du høre det her:

Du kan også høre, hvad Einar har gang i for øjeblikket sammen med gruppen Kun Takt på deres seneste album her:

Sponsoreret indhold