Nyheder1. marts 2022

Mor deler hjerteskærende foto: Det her er virkeligheden

Et hjerteskærende billede af en femårig pige, der kærligt støtter sin kræftramte lillebror på fire år gik viralt, efter moderen delte det hudløst ærlige billede på Facebook
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/beckett.jpg
 (Foto: Beckett Strong/Facebook)

Når et barn bliver ramt af kræft, er det ikke kun barnet og forældrene, der bliver ramt. Det gør hele familien – ligegyldig alder.

Se nu blot dette rørende foto, der viser, hvordan en femårig storesøster på kærligste vis støtter sin kræftramte lillebror.

Det sort-hvide billede viser den lille dreng, der står bøjet ind over toilettet – kun iført ble og uden hår på hovedet.

Ved hans side står hans femårige søster, der kærligt aer ham på ryggen og støtter ham midt i den hårde kamp mod sygdommen.

Efter det sort-hvide billede af de to søskende blev delt på Facebook, blev det siden blevet delt igen og igen på det sociale medie.

Billedet af taget af amerikanske Kaitlin Burge, der er mor til de to børn.

I 2018 blev hendes lille søn Beckett, dengang 4, diagnosticeret med akut lymfatisk leukæmi - der også kaldes blodkræft eller børneleukæmi.

Siden måtte den lille dreng igennem et opslidende kemoforløb, der ikke bare påvirkede ham – men altså hele familien, der tæller storesøster Aubrey.

3. september 2019 delte hun så det hudløst ærlige billede. Til billedet skrev hun blandt andet:

- Du hører om de økonomiske og medicinske udfordringer, men hvor ofte hører du om de kampe, som familier med flere børn står over for? For nogle er det her måske hårdt at se og læse. Mine to børn, som er 15 måneder fra hinanden i alder, gik fra at lege sammen i skolen og herhjemme til at side i en kold hospitalsstue sammen, skrev moderen til det sort-hvide billede og tilføjede:

- Min dengang fireårige datter oplevede, hvordan hendes bror blev kørt med ambulancen til intensivafdelingen. Hun så et dusin læger smide en maske over hans ansigt, stikke ham og undersøge ham med nåle, pumpe medicin gennem hans krop, alt sammen mens han lå og var helt hjælpeløs. Hun vidste ikke, hvad der skete. Det eneste, hun vidste, var, at der var noget galt med hendes bror, hendes bedste ven.

Kaitlyn fortalte i samme ombæring til CNN, at hun tog det rørende billede tilbage flere måneder tidligere, men at det stadig viste ”en typisk dag i familien”. For sønnen var stadig syg.

- Opkast mellem lege-timer. At vågne op til opkastning. At stå ved sin brors side og ae ham på ryggen, mens han er syg. Det er kræft, når man er barn. Take it or leave it, skrev moderen videre til billedet.

Lille Beckett skulle fortsætte sin kræftbehandling – der foruden kemo også talte daglige piller – indtil 2021. I dag er han dermed erklæret kræftfri, men det betyder ikke, at familiens hverdag er vendt tilbage.

For i dag kæmper familien stadig med følgevirkninger fra kemobehandlingen. Beckett har stadig problemer med motorikken. Han har desuden en ADHD-diagnose, der gør, at familiens hverdag helst ikke må være for ustruktureret.

Løbende opdaterer moderen om hele familiens kamp på sin Facebook-side. Du kan følge deres kamp her.

Sponsoreret indhold