Nyheder30. oktober 2021

Møgbeskidt: Prisvindende kebabsted får sur smiley og bøde

Hygiejnen i restauranten lever slet ikke op til Fødevarestyrelsens retningslinjer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kosem.png
 Screendump: Google Maps

Seneste nyt om sagen: Fødevarestyrelsen var igen på besøg hos Kösem 15. november, hvor der var blevet rettet op på rengøringen, hvorfor restauranten fik en glad smiley.

"Anmelderroste Restaurant Kösem ligger i hjertet af Nørrebro. Restaurant Kösem har høje gastronomiske ambitioner og vandt i foråret 2015 og 2016 titlen ”Mesterskab i Shawarma”. Herfra har vi galoperet derudaf og blev i 2018 kåret til Børsen Gazelle."

Det er ordene, man bliver mødt af, når man klikker ind på den kendte kebabrestaurant Kösems hjemmeside.

Men hvad, man ikke kan læse, er, at den prisvindende kebabkonge har store problemer med hygiejnen på stedet.

Det viser den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der har givet Kösem en sur smiley og en bøde på 22.500 kroner.

Da myndighedernes udsendte var forbi Nørrebro-restauranten 18. oktober, kunne de konstatere, at det stod helt skidt til med rengøringen i køkkenet.

Gulvet ved pizzaovnen fremstod med sorte belægninger af fedtstof, mens rørene under håndvasken var snavset og ligeledes havde belægninger af fedtstof.

I en køleskuffe fandt myndighederne indtørrede rester af gammel mad, mens de i en anden køleskuffe under pizzabordet var dej og mel langs kanterne.

I kælderen var der ligeledes problemer med rengøringen, hvor der på gulvet var sorte belægninger af snavs i fugerne mellem fliserne.

Kösem oplyser i rapporten, at der bliver gjort rent i køkkenet to gange om ugen, men at de i fremtiden vil gøre det bedre.

Problemer i sommer

Det er ikke første gang, at Kösem har haft problemer med hygiejnen.

Da Fødevarestyrelsen var på besøg 12. juli, kvitterede de ligeledes med en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner på grund af mangelfuld rengøring.

Desuden fik Kösem dengang en påtale for at tø kød op ved alt for høje temperaturer.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra direktør hos Kösem, Temür Tükfekci, men han er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

Sponsoreret indhold