Nyheder 14. oktober 2014

MØ vinder europæisk musikpris

Den danske sangerinde kan nu kalde sig for vinder af den europæiske Ebba-prisen – en pris som tidligere er blevet givet til stjerner som Adele og Zedd
MØ er gået fra dansk til international stjerne på næsten ingen tid
MØ er gået fra dansk til international stjerne på næsten ingen tid
Foto: All Over PressDen danske sanger Mø, der er kendt for numre som "Pilgrim" og "Waste Of Time", kan føje endnu en pris til et i forvejen succesrigt seneste år.

Karen Marie Ørsted, som står bag kunstnernavnet Mø, er tirsdag sammen med ni andre europæiske kunstnere blevet tildelt prisen European Border Breakers Awards (Ebba).

I april modtog Mø prisen P3 Guld, og for præcis et år siden blev hun valgt som modtager af prisen Kronprinsparrets Stjernedryspris.
Ebba beskrives af EU-Kommissionen som en fejring af den "bedste nye pop og rock", som har "høstet hitlistesucces på tværs af grænser."

LÆS OGSÅ: Mø vælter sig i nomineringer

- Jeg sender mine varmeste lykønskninger til vinderne af dette års Ebba. Jeg ønsker dem stor succes i fremtiden med deres karrierer, siger EU-kommissær for uddannelse, ungdom og kultur Androulla Vassiliou i en pressemeddelelse.

- Priserne har tidligere vist sig at være en god platform for artister som Adele og Zedd. Den har hjulpet dem til at nå publikum uden for deres hjemlande og øget deres salg og synlighed internationalt.

LÆS OGSÅ: Mø: Jeg var stiv og uhumsk

Vinderne modtager prisen ved en ceremoni i den hollandske by Groningen 14. januar 2015, og priskomiteen håber at kunne præsentere livemusik af alle vindere eller "de fleste af dem" ved den lejlighed.

En af vinderne modtager desuden en publikumspris, som gives på baggrund af stemmer på Ebbas hjemmeside fra 21. oktober til 19. december.

LÆS OGSÅ: Dansk sangerinde starstruck af Sporty Spice

Fra hvert EU-land trækkes desuden lod, så 15 personer, der har afgivet stemme, inviteres til prisoverrækkelsen.

Den 26-årige danske sanger spiller koncert torsdag i Los Angeles. Hendes debutalbum "No Mythologies To Follow" udkom i foråret.

Ud over Mø er Klangkarussell fra Østrig og Todd Terje fra Norge blandt modtagerne af prisen.

Tidligere er blandt andre det danske band Saybia blevet tildelt Ebba-prisen.

Sponsoreret indhold