Nyheder22. januar 2018

Modellen Sille Lundquist er død

Den tidligere topmodel Sille Lundquist er død. Hun blev 47 år gammel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ps-42912.jpg
 Foto: All Over

Den tidligere topmodel Sille Lundquist er død efter længere tids kamp mod kræft.

Hun blev 47 år gammel.

- 21.1.18 rejste min smukke mor til Nangijala, eller himlen kan man også sige. Men jeg ville fortælle at jeg ikke vil have at vi skal huske hende som hvordan og hvorfor hun rejste dertil, men hvor dejligt og fantastisk menneske hun var, skriver Sille Lundquists datter Anouska på Facebook.

Sille Lundquist efterlader sig to døtre og manden Nikolaj, som hun nåede at være sammen med i 21 år. Parret blev gift i 2014 efter 18 år som kærester.

Den tidligere topmodel startede sin modelkarriere tilbage i 1988. Herefter flyttede hun til Paris, og hun optrådte blandt andet i magasiner som britisk Elle og fransk Glamour.

– Jah, jeg ved ikke. Jeg syntes egentlig ikke, det var så smart. Men det var vildt at flytte til Paris året efter. At have en kontrakt, tjene penge… Jeg tog selvfølgelig nogle venner med derned, som jeg delte en lejlighed med, og det var vildt fedt med den frihed – ligesom at være på lejrskole. Jeg tog det ikke rigtigt alvorligt de første år, har Sille Lundquist siden fortalt om modellivet til Psykologi.

Som model nåede Sille Lundquist at bo tre år i Paris, halvandet år i Milano og to år i New York.

Til sidst fik hun dog nok af modellivet.

– Jeg var ved at blive sindssyg over det der pissehamrende overfladiske liv, så jeg var begyndt at tage kurser i filosofi og skulptur på NYU. Jeg har altid elsket at læse franske eksistentialister og drikke rødvin og tale om meningen med livet hele natten, og det havde jeg brug for mere af. Så jeg tog hjem, og begyndte at læse filosofi på Københavns Universitet. Og fortsatte samtidig arbejdet som model, fortalte Sille Lundquist i 2016 til Psykologi.

I løbet af sin karriere nåede Sille Lundquist også at være med i James Bond-filmen "Tomorrow Never Dies", hvor hun var en af pigerne i åbningssekvensen.

Senere i livet blev hun coach og forfatter.

Sponsoreret indhold