Modelegende død

Foto: MEGA

Karl Lagerfeld har designet for de største modehuse i verden lige fra Chanel til Chloé. 

Men nu er det desværre slut med at nyde godt af hans kreative genaliteter, for den ikoniske modedesigner er død i en alder af 85 år. 

Det skriver det franske medie Le Figaro, der dog ikke melder noget om dødsårsagen. 

Men ifølge Mirror var han syg i flere uger op til dødsfaldet, der skete på hospitalet i Paris. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Karl arbejdede op til sin død for det franske modehus Chanel. (Foto: MEGA)

Op til sin død i dag var han kunstnerisk direktør for det verdenskendte franske modehus Chanel. For første gang nogensinde gik han dog glip af  modeshowet under modeugen i Paris i sidste uge. Her kom det fre, at han 'følte sig træt'. 

Karl Lagerfeld har på alle måder sat store fede fodaftryk i modebranchen. Han blev født i 1933 i Hamborg, hvor han hurtigt fik kaldenavnet 'Kaiser' - kejseren, og er altså kendt af alle, som en af vore tid helt store skikkelser. 

Hans særlige stil har været ikonisk i modeverden i årevis. Han var kendt for sit signatur look. Et sort, stramt jakkesæt, det hvide hår skrabet tilbage i en hestehale, fingerløse handsker og store, mørke solbriller. 

DEN STORE KÆRLIGHED

Han blev inspireret til at gå ind i modebranchen, da han var med sin mor til et Dior fashionshow i 1933. Allerede som barn begyndte han at tegne og flyttede i begyndelsen af 50'erne til Paris, hvor han arbejdede som assistent for modeskaberen Pierre Balmain. 

Derefter flyttede han videre til Chloé og Fendi, men skiftede til Chanel i 1983. 

Den helt store kærlighed i livet var hans elskede kat Choupette. Hende ville han ofte have med sig, og har således også baseret flere af sine designs på hende. 

Han oprettede sågar en Instagram-profil - Choupette's Diary - hvor han uploadede små videoklip af kattens daglige aktiviteter. Lige fra at flyve på et privatfly til, at hun solede sig i Lagerfeld-palæet. 

Den hvide kat har mere end 100.000 følgere på Instagram og er beskrevet som 'Karl Lagerfelds datter'. 

Vil blive savnet

Det er et stort ikon, som modebranchen nu har mistet. 

- At designe er som at trække vejret, så hvis jeg ikke kan trække vejret, er jeg i problemer' RIP Karl Lagerfeld, skriver kollegaen og designeren Henry Holland på Twitter. 

Også store Hollywoodpersonligheder har meldt sig på banen. 

Ved et billede af Lagerfeld skriver Hollywood-skuespillerinden på Instagram:  

- Karl.... Jeg kan ikke fortælle dig, hvor meget du betød for mig, og hvor meget jeg kommer til at savne dig. Jeg vil aldrig glemme din venlighed, din latter, din opfindsomhed. Jeg kom til Frankrig for at se dig denne uge og introducere dig for min datter. Mit hjerte er knust. Jeg var for sent på den. Hvil i fred. Jeg forguder dig, skriver Diane Kruger på Instagram 

- Karl Otto Lagerfeld blev født den 10. september 1933 i Hamborg, Tyskland.

- Han var søn af forretningsmanden Otto Lagerfeld og Elisabeth Bahlmann.

- Karl Lagerfeld startede sin karriere hos Pierre Balmain tilbage i 1955, tre år efter skiftede han til Jean Partou.

- Udover at have designet i sit eget navn, har han også designet for navne som Chloé, Fendi, Chanel og Falabella.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close