Nyheder2. marts 2023

Mirakelredning i Tyrkiet: Hund i live efter 22 dage under murbrokkerne

Uden mad og drikke og gemt under murbrokkerne har en hund været fanget siden det dødelige jordskælv i Tyrkiet
Hsky reddet ud efter 22 dage
Hunden Alex havde angiveligt siddet fanget i 22 dage, da et redningshold hørte dens hylen og fik øje på dens lille snude blandt murbrokkerne.
 Foto: Facebook

Over 50.000 mennesker har mistet livet som følge af det kraftige jordskælv i Tyrkiet 6. februar. Og her næsten en måned efter, er det svært at tro, at der stadig er liv at finde blandt murbrokkerne.

Men 22 dage efter det dødelige jordskælv er en hund af racen husky på hel mirakuløs vis fundet i live, efter den blev fanget under en ødelagt bygning i Tyrkiet.

Det skriver Daily Mail.

Tilsyneladende uden mad og drikke har den tapre hund, der hedder Alex, overlevet på egen hånd, indtil et redningshold hørte dens lyde. De fik øje på dens lille snude gennem et hul, og efter en to timer lang redningsaktion, fik de reddet den ud af murbrokkerne i Hatay-området i Tyrkiet.

I en video, der bliver delt på sociale medier, kan man se hele redningsaktionen, af huskyen Alex.

Alex blev efterfølgende bragt til et felthospital, hvor han blev behandlet og fik omsorg og opmærksomhed fra de frivillige.

Ifølge tyrkiske medier var han udmattet og havde tabt vægt, men havde et godt helbred.

- Det er et mirakel, at han er overlevet i det hul i 22 dage uden mad og drikke, lyder det fra en af de frivillige Osman Polat.

Jordskælvet, der havde en styrke på 7,8, ramte i den sydlige del af Tyrkiet og den nordlige del af Syrien. Hatay-området er et af de hårdest ramte.

Sponsoreret indhold