Nyheder14. maj 2020

Minister vil se på mulighed for studenterkørsel

Der er håb for årets unge studenter, der ellers mere eller mindre har måtte indstille sig på, at sløjfe den traditionsrige vogntur
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/student.png
 Foto: Dan Mariegaard

Måske kan studenter overalt på landets gymnasier alligevel få lov til at fejre deres veloverståede eksamener med huen på hovedet på ladet af en lastvogn.

Sådan lyder det nu fra Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der er børne- og undervisningsminister.

Det skriver blandt andre TV2.

- Regeringen øjner en mulighed for, at det kan blive lidt mere festligt at afslutte både 9. klasse, svendeprøver og studentereksmaner, end vi havde frygtet, siger hun.

Intet ligger dog fast endnu, understreger undervisningsministeren. Der er endnu ikke taget endelig stilling til, om vognturene bliver en realitet for de kommende studenter.

Næste skridt mod et mere traditionelt afgangsforløb for de unge mennesker skal vurderes af sundhedsmyndighederne, som Pernille Rosenkrantz-Theil nu har bedt vurdere en række forskellige scenarier for, hvordan traditionerne kan foregå coronasmitten taget i betragtning.

- Hvor langt vil det være forsvarligt at gå smittesituationen taget betragtning, hvor det jo har udviklet sig langt mere positivt, end nogen havde turde håbe på, siger Pernille Rosenkrantz-Theil om den opgave, hun har sat sundhedsmyndighederne på.

Sponsoreret indhold