Nyheder28. december 2022

Mindst 200 biler kolliderer i tæt tåge på en bro i Kina

Biler og lastbiler lå hulter til bulter efter massesammenstød i det centrale Kina. Tæt tåge førte til ulykken
Dette luftbillede af broen ved Zhengzhou er taget, efter den tætte tåge er lettet. Den var skyld i, at mindst 200 biler kolliderede.
Dette luftbillede af broen ved Zhengzhou er taget, efter den tætte tåge er lettet. Den var skyld i, at mindst 200 biler kolliderede.
 Foto: Ritzau Scanpix

En person mistede livet, da mindst 200 biler onsdag var involveret i et massesammenstød på en bro i det centrale Kina.

Det rapporterer det statslige tv, CCTV.

Billeder taget fra luften viser biler, varevogne og lastbiler, der ligger hulter til bulter på motorvejen. Mange sad fast i deres biler og kunne ikke komme ud.

- Dette er alt for skræmmende. Der er fyldt med mennesker her, og jeg tror ikke, vi kan komme væk fra broen, fortalte en bilist til tv-stationen.

Den voldsomme ulykke skete i tæt tåge, der bevægede sig fra byen Zhengzhou i provinsen Henan. Den betød, at det var svært at se mange meter frem for bilisterne.

- Onsdag morgen var der en pludselig sammentrækning af tåge på Den Gule Flods Bro i Zhengzhou. Det forårsagende en trafikulykke, hvor et mangfoldigt antal køretøjer kolliderede, lød det fra de lokale myndigheder.

Det lykkedes hen ad dagen at få ryddet broen for de mange ødelagte biler.

Sædvanligvis skyldes ulykker af denne art, at folk kører for tæt og for stærkt.

Ulykker på de kinesiske veje sker tit, fordi der slækkes på sikkerheden.

I september mistede 27 buspassagerer livet. De var som led i bekæmpelsen af covid-19 ved at blive transporteret til en karantænestation i den sydvestlige provins Guizhou.

Undervejs tippede bussen rundt midt på en motorvej.

Sponsoreret indhold