Nyheder16. september 2021

- Min søn døde for tre måneder siden, men min søster siger, jeg ikke skal tale mere om det

En sørgende mor mistede ét af sine børn for tre måneder siden og har ikke problemer med at tale om sorgen og tabet. Dét har til gengæld hendes egen familie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kvinde_i_sorg.jpg
 (Modelfoto: MEGA)

En mor, der mistede sin lille baby, er ikke bare i sorg. Hun er også frustreret. Årsagen er, at hendes egen familie ikke ønsker, at hun taler om det døde barn.

”Er jeg et røvhul ved at blive rasende, når min søster fortæller mig, at jeg skal droppe at snakke om det?”, spørger den frustrerede mor nu.

Det er på det sociale medie Reddit, at moderen fortæller sin historie.

Her fortæller hun indledningsvis, at hun fødte trillinger for fem måneder siden ved et akut kejsersnit. Desværre døde det ene barn – en lille dreng – blot to måneder efter.

[node:advert-in-body_2

”At snakke om døde babyer er et svært emne, som alle kan forstå, men jeg føler, at jeg er blevet bedre til det. For mig er det blevet ’Vi fik tvillinger, men mistede én’ eller ’Vi havde fem børn, men én er blevet til en engel’ for at undgå akavede spørgsmål. Jeg nægter ikke at tale om min søn, han er ligeså meget mit barn som de fire andre, og han fortjener altid at blive nævnt”, fortæller kvinden på det sociale medie.

Desværre har hendes egen familie ikke samme opfattelse. Forleden opstod der således en episode, som den sørgende mor har svært ved at ryste af sig:

”Min mor kom med en kommentar om mine fire børn, jeg mistede besindelsen og fortalte hende, at jeg altså havde fem børn, og at hun bare havde at huske på det”.

”Så blandede min søster sig, og hun sagde basically, at ”jeg bare skulle droppe min trillinge-drøm”, fordi jeg gør alle ubehageligt tilpas, når jeg nævner ham”, fortæller den sørgende mor.

De hårde ord fra søsteren rystede hende.

”Jeg var ret utrøstelig, og det endte med et kæmpe skænderi”, fortæller den sørgende mor, der tilføjer, at hun blandt andet kaldte sin søster ”en kælling”. Desuden var hun så rasende, at hendes forældre truede med at smide hende ud af deres hjem.

”Det skete for tre dage siden. Alt er blevet ti gange mere akavet, og min søster spiller stadig helt vildt såret, fordi jeg sårede hendes følelser”, fortæller kvinden.

”Jeg bliver behandlet som om, at min reaktion var uønsket. Hun fortalte mig basically, at min døde baby ikke betyder noget, og jeg bliver behandlet som en slags monster, fordi jeg fornærmede hende”, tilføjer kvinden, der til slut ønsker at vide, om det er hende, der overreagerer.

Hvad mener du? Giv din mening til kende herunder.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold