Enken advarer: Min mand blev dræbt af nytårsbombe

37-årige Bo var en livsglad og succesrig mand, som elskede fyrværkeri. Det blev hans tragiske død. Han blev dræbt, da han ville skyde en krysantemumbombe af. Her er han fotograferet med Heidi og datteren Mia.

37-årige Bo var en livsglad og succesrig mand, som elskede fyrværkeri. Det blev hans tragiske død. Han blev dræbt, da han ville skyde en krysantemumbombe af. Her er han fotograferet med Heidi og datteren Mia.

(Foto: René Schütze)

Nytårsaftensdag kl. 11 samles Heidi Jensen, hendes tre børn – 12-årige Rasmus, tiårige Mia og treårige Axel – samt familie og nære venner til brunch og en lille mindehøjtidelighed i villaen på Boeck-Hansensvej i Assens nær Mariager i Nordjylland.
 
 
I dag er det præcis et år siden, at Heidi mistede sin mand og børnene deres højtelskede far, den 37-årige Bo Schmidt Andersen, som dybt tragisk blev dræbt på et splitsekund, da han ville skyde nytåret ind med en ulovlig krysantemumbombe i familiens have.
 
– Og om aftenen skal vi sånytårsfeste med hatte og andre nytårsløjer. Vi lever jo videre, selv om Bo ikke er her mere – og det er helt i hans ånd, at vi fejrer det nye års komme. Der skal også skydes lidt fyrværkeri af, men det bliver lovligt fyrværkeri, så børnene lærer, at det godt kan være festligt uden at være farligt, siger Heidi til SE og HØR.
 
Hun har modigt valgt at stå frem og fortælle om den frygtelige ulykke, der overgik familien.
 
– Jeg kan ikke advare nok imod at holde sig fra det skidt – altså ulovligt fyrværkeri – i håb om, at det kan stoppe andre fra at fyre de livsfarlige bomber af. Jegønsker ikke, at flere skal dræbes eller invalideres, fastslår Heidi, som er sygeplejerske.
 
 
(Artiklen fortsætter under billedet)
 
– Vi skal selvfølgelig holde nytårsaften med lovligt fyrværkeri, hatte og lidt fest. Men først holder vi en lille mindehøjtidelighed for Bo, siger Heidi sammen med børnene Rasmus, Mia og lille Axel. (Foto: René Schütze )
 
Dræbt på stedet
Sidste nytårsaften står stadig som mejslet ind i Heidis hukommelse. Den lille familie havde – som sædvanlig – glædet sig til denne aften, hvor de skulle hygge sig sammen med nogle få gode venner. Klokken var et par minutter i 24, da Heidi gik op på husets førstesal for at putte lille Axel, mens Bo og de store børn samt nogle gæster gik ud i haven for at skyde nytåret ind. 
 
Det var Bo, som stod for nytårsfyrværkeriet, mens børn og gæster holdt sig på afstand. Først skød han en raket af. Dernæst tog han jernrøret med krysantemumbomben og tændte lunten.
 
Der kom et stort lysglimt og lød et kæmpe brag – og pludselig var alt kaos. En festlig aften var på et øjeblik forvandlet til et mareridt.
 
– På vej ned ad trappen hørte jeg nogle råbe, at der var sket en ulykke, og at jeg skulle ringe 112.Jeg løb ud i haven og fik at vide, at det var Bo, som var kommet til skade. Da jeg ville hen for at hjælpe ham, blev jeg stoppet af en af vores venner, som sagde, at der ikke var noget at gøre. Bo var død.
 
Bo var dræbt på stedet, kunne paramedicinerne hurtigt konstatere, da de kort efter nåede frem. Bomben var eksploderet,mens den endnu sad i affyringsrøret. Eksplosionen havde været så kraftig, at han var blevet blæst omkuld på græsplænen.
 
Børnene passer på mig
Bo Schmidt Andersen var en livsglad mand, som havde succes med sit og hans brors vvs-firma. Han elskede fyrværkeri. Hans ”knald” skulle helst være højere end naboens. Men han havde ikke fortalt Heidi om de livsfarlige bomber, som han havde købt i en pose fyrværkeri af en29-årig mand. I posen var der bl.a. to krysantemumbomber. Den anden bombe fandt politiet efterfølgende i posen i hans bil.
 
– Vi taler ikke om ulykkenherhjemme. Den skal ikke fylde vores hverdag. Men vi taler om Bo hver eneste dag. Pludselig er børnene blevet bevidste om døden i en alt for tidlig alder. Og nu er de bange for, at jeg skal dø. Derfor passer de ekstra på mig.
 
– Den angst er alt for tidlig, når de kun er 12 og ti år, siger Heidi, som har fået stor støtte og hjælp fra sine kolleger i den svære tid efter den tragiske nytårsaften.
 
Tiltalt for uagtsomt manddrab 
Den nu 30-årige mand, som solgte krysantemumbomberne til Bo Schmidt Andersen, er tiltalt for uagtsomt manddrab i tre tilfælde. To andre – en 28-årig og en 24-årig mand – blev dræbt samme aften af bomber købt af ham. Han er desuden tiltalt for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse – to andre personer er blevet invalideret for livstid efter fyrværkeriulykkerne.
 
Han er også tiltalt for overtrædelse af fyrværkeriloven.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close