Nyheder18. oktober 2018

Esben Dalgaard fik kræft: Min kone reddede mit liv

Skuespilleren og "Vild med dans"-deltageren fortæller, at et mystisk udseende modermærke på maven viste sig at være kræft
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/iw_med_esben_vmd_tsl_20181018_0021.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Når Esben Dalgaard, 42, i morgen går på dansegulvet i "Vild med dans", håber han på at danse sig videre til næste uge, hvor det populære danseprogram rykker ind i Det Kongelige Teater for at støtte Knæk Cancer.

Skuespilleren har nemlig selv haft kræft og vil gerne sætte ekstra meget fokus på den frygtede og forfærdelige sygdom.

Esben Dalgaard fortæller, at hvad der skulle have været hans livs mest lykkelige tid, med et telefonopkald blev forvandlet til den værste.

- Den 6. september 2012 havde min kone termin med vores lille datter, Alberte, og lige præcis dén dag får jeg en opringning fra lægen om, at det skrab, de havde taget på mit modermærke nede på maven, det desværre indeholder en aggressiv kræftform, fortæller skuespilleren til SE og HØR.

- Så jeg fik konstateret modermærkekræft på lige præcis den dér forfærdelige dag, som ellers skulle have været en glædens dag, konstaterer en ærlig Esben Dalgaard.

Skuespilleren fortæller, at han i al hast blev opereret, så kræften ikke spredte sig til de vitale organer, der lå lige bag det maveskind, hvor det kræftinficerede modermærke lå.

- Jeg fik fjernet fire gange fire, tre i dybden... Det er altså 32 kubikcentimeter kød og flæsk, for at man er sikre på, at sådan en kræft bliver fjernet fuldstændigt, beretter "Vild med dans"-stjernen.

Efter halv- og helårlige tjek fik Esben Dalgaard konstateret, at kræften ikke havde spredt sig.

I dag takker han sin hustru Charlotte for, at han er i live.

- Det kløede lidt på maven, og det havde trukket sig en centimeters penge henover maven, så var jeg sådan lidt: "Det har jeg sgu ikke lige tid til at gøre så meget ved", fortæller Esben Dalgaard.

- Min kone vred heldigvis armen om på ryggen af mig og fik mig tvunget til lægen, genkalder skuespilleren.

Og det er især dét budskab, som Esben Dalgaard gerne vil have ud med sin historie, som heldigvis fik en lykkelig udgang.

- Kom nu, mænd, gå nu til lægen!, lyder opfordringen fra skuespilleren.

- Det er ikke længere maskulint, det dér med ikke at gå til lægen, slår han fast.

- Det er sådan en gammel, oldnordisk tendens: Vi mænd skal være stolte og stærke, og det er os, der er jægerne, og vi kan ikke græde. Come on, det er for gammeldags, fortsætter opsangen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Esben Dalgaard danser sammen med Mille Funk i "Vild med dans".

- Var jeg ikke kommet afsted, havde vi potentielt ikke siddet her, lyder det fra Esben Dalgaard.

Så i virkeligeheden reddede din kone dit liv?

- Det må man sige, lyder svaret fra skuespilleren.

Se interviewet med Esben Dalgaard herunder:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold