Nyheder13. april 2018

Margrethe Vestager fylder 50: Min bedste alder

Den 13. april fylder EU-kommissæren Margrethe Vestager rundt. Og det er helt skønt, fortæller hun i denne snak om endelig at falde i hak med sig selv.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/margrethe-vestager-0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Som 25-årig blev hun formand for Det Radikale Venstre, som 29-årig minister, og midtimellem var hun også lige sekretariatschef.

Margrethe Vestager har været hurtigt ude og meget ung i de topposter, hun har haft.

Først nu, hvor hun snart er 50 år og konkurrencekommissær i EU, synes hun med egne ord at være kommet i sync med sin alder.

– Nu begynder det at passe sammen. Måske er det anderledes, når man fylder 60 og 70 år, men at være midt i livet, som jeg er nu, det er dejligt, siger hun.

Særligt tænkte hun over det for nylig, hvor hun faldt over en bog med billeder fra, da hun var omkring 25 år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe-vestager-1_0.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Fødselsdagen den 13. april fejres i Washington med familien. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Ung og smuk

– Man var sprød og lækker, og huden lavede ikke den der mærkelige ting, siger hun og trækker i illustrativt i huden på håndryggen.

– Alligevel slår det mig, at jeg er meget gladere i dag. En eller anden har engang sagt, at ungdom er spildt på ungdommen. Man er så udefineret i sit liv og usikker på sig selv. Det gør ondt helt ind i min sjæl, når jeg ser, hvor meget de kæmper. Hvis jeg kunne, ville jeg opfinde en creme, de kunne smøre på, som mirakuløst fik dem til at sige ”pyt”. Men de har slet ikke tid til at nyde det. Det er først, når man bliver halvgammel, man kan se, at ”åhhh, det var fantastisk”, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe-vestager-2_1.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Margrethe Vestager (Foto: Kaspar Wenstrup)

Et pænt fiks

Selv har Margrethe for længst lært at sige pyt. Formentlig vil hun heller aldrig få noget ”fikset”, for ”man er nødt til at give sig selv plads til, at noget bliver anderledes”. Men udelukke det vil hun ikke.

– Man tænker jo ikke over, hvordan andre ser ud – kun sig selv. Men jeg havde en gammel kollega, som fik ordnet øjenlågene. Det blev simpelthen så pænt. Bagefter tænkte jeg over, at han vel knap havde kunnet se ud af øjnene før, siger hun.

Ellers tror Margrethe, at man får de rynker, man har fortjent, så man kan lige så godt bestræbe sig på smilerynker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe-vestager-3.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Siden 1994 har Margrethe Vestager været gift med Thomas Jensen. De har døtrene Ella, Rebecca og Maria sammen. (Foto: Dan Mariegaard)

Nyd rynkerne

– De kommer jo under alle omstændigheder, så nyd alderen, som den nu er, siger hun og fremhæver de mennesker, som virkelig er i deres alder.

– Det er så fedt. Hvordan man er i sin alder, er imidlertid ændret markant i de seneste årtier, mener hun.

– Man skal passe på med den der om, at 40’erne er de nye 30’ere. Men alligevel er der sket meget, siden en 40-års fødselsdag var ensbetydende med konekjole og blød hat. Skulle man imidlertid få den vildfarelse, at man stadig er ung, ja, så er det bare at spejle sig i en teenagers øjne. Så står det pludselig helt klart, at man er en midaldrende kone, siger hun.

Sponsoreret indhold