Nyheder 8. marts

Milliarderne vælter ind hos Lego

Lego slår for andet år i træk indtjeningsrekord, og kan for første gang stikke over 10 milliarder kroner i lommen i regnskabsåret
Foto: Me

Danske Lego har tjent rekordmange penge i 2021 på salget af sine klodser.

Det viser regnskabet for 2021 fra den danske legetøjsgigant.

Samlet har Lego tjent 13,3 milliarder kroner i 2021. Det overgår den hidtidige rekord fra 2020, hvor selskabet tjente 9,9 milliarder kroner.

Sigende omsætning

Årsagen til det rekordhøje overskud er især et stigende salg. Omsætningen hos Lego er steget med 27 procent til 55,3 milliarder kroner i 2021.

- Jeg er taknemmelig for alt det, Lego-koncernen formåede at levere i 2021, siger Legos administrerende direktør, Niels B. Christiansen.

- Vores passionerede og engagerede team på mere end 24.000 kolleger udviste en enorm dedikation og vedholdenhed for, at verden kunne bliveved med at lege, siger han i en pressemeddelelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

nyt Legomartriale

De seneste års større opmærksomhed på miljøet har fået Lego til at teste en række alternative metoder til at lave sine legokloder, der består af plastik.

I 2021 kunne Lego så præsentere en prototype på en legoklods fremstillet af genanvendt plastik fra brugte plastikflasker.

Lego har i 2021 også haft succes med at udskifteengangsplastposer i sine æsker med bæredygtig emballage.

Den nye emballage vil blive indfaset fra midten af 2022, så virksomheden kan nå sit mål om at gøre al emballage bæredygtig i 2025.

Sponsoreret indhold