Mikkel Beha: Mors død var grunden til, jeg blev gift

Mikkel Beha fortæller, at hans mors død var en af grundene til, at han blev gift

Mikkel Beha fortæller, at hans mors død var en af grundene til, at han blev gift

Foto: TV 2Mikkel Beha mødte sin kone Marian, da han var 20 år gammel - og siden har det rejselystne par fået tre sønner og rejst Jorden rundt i det populære rejseprogram 'Kurs mod fjerne kyster'.

Nu fortæller den populære TV-vært og eventyrer, at hans mors død faktisk var en af grundene til, at han i sin tid giftede sig med Marian:

- Min mors død var faktisk også grunden til, at Marian og jeg blev gift, for vi kunne pludselig se, hvor smart det var rent praktisk, hvis den ene skulle falde bort. Vi stod foran en lang rejse med Nordkaperen, og Marian bestilte hurtigt en tid på rådhuset en tirsdag i frokostpausen. Vi sagde det ikke til nogen, ikke engang til vores børn, og så tænkte vi, at vi ville finde en lille kirke et eller andet sted i verden på vores sejltur, blive gift der også og så holde bryllup sammen med vores børn, siger Mikkel Beha til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Mikkel Beha sejler i fars fodspor

- Men vi glemte alt om det. Fire-fem år efter sad vi en dag og snakkede med drengene og Marians forældre om noget med at blive gift, og så sagde vi: 'Jamen, vi er da blevet gift!'. 'Aj, det kunne I da godt have sagt', sagde de alle sammen, så ja, det var ikke særlig romantisk, siger Mikkel Beha til tv2.dk.

Mikkel Behas mor var faktachef på TV 2 og levede ifølge Mikkel Beha et sundt liv med masser af motion og sund mad. Derfor kom det også som et kæmpe chok, da hun døde af tarmkræft i en alder af blot 58 år for ni år siden:

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha: Det vildeste, jeg har oplevet

- Da hun forsvandt, sad hele familien tilbage i granatchok. Hvem tager teten nu? Hvordan kommer vi alle sammen videre uden at have førstehåndsvidnet til vores liv? Det var underligt at miste hende, og det udløste ikke bare en sorg over, at hun ikke var der mere, men også et indre kaos eller en modningsproces - i hvert fald for mig. Jeg kunne ikke længere være 'lille Mikkel', siger Mikkel Beha til tv2.dk og tilføjer:

- At miste min mor betød, at jeg gik fra udødelig til sårbar. Jeg blev mindet om, at døden venter forude for os alle. Der kom et andet alvorslag ind i mit liv. Ikke kun på den negative måde, også på den gode. At blive mindet om, at livet har en udløbsdato, og at vi ikke helt ved, hvornår den er, det er ikke kun skidt. Det får en til at sætte mere pris på livet. Og ja, det er jo så banalt, at det lyder, som om jeg læser op fra en Gajol-æske, men det er altså den følelse, man bliver ramt af.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close