Nyheder7. april 2014

Mikkel Beha: Jeg ved ikke, hvornår jeg ser mine sønner igen

Sønnerne Emil og Theis er stukket til søs uden far i ’Kurs mod fjerne kyster’
Af af
Mikkel Beha har sagt farvel til sine sønner, Emil og Theis, som er stævnet til søs uden farmand
Mikkel Beha har sagt farvel til sine sønner, Emil og Theis, som er stævnet til søs uden farmand
 Foto: TV2
Globetrotteren og TV-værten Mikkel Beha er netop vendt hjem til Danmark efter at have færdiggjort de sidste optagelser til TV2s nye successerie 'Kurs mod fjerne kyster', der sendes hver tirsdag aften på TV2.

Den populære TV-vært har efterladt sine to sønner, Emil på 24 år og Theis på 21 år, i Costa Rica, hvor de fortsætter jordomrejsen på skibet 'Havana'.

Og det har ikke været en let afsked for far Mikkel, afslører han i BILLED-BLADET:

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha i tårer: Pas godt på hinanden, drenge
- Vi er lige kommet hjem fra Costa Rica, der var målet for den første del af rejsen. Vi har sagt farvel til drengene, som nu drager videre over Stillehavet. De rejser til Galápagos-øerne og herefter til Fransk Polynesien. Jeg ved ikke, hvornår jeg ser dem igen. Men vi er holdt op med at tude så meget, som vi gjorde i starten, siger Mikkel Beha til BILLED-BLADET.

23-årige Emil er skipper, og Theis er førstestyrmand. Og selvom de to sønner stævner ud på det åbne hav uden far ved deres side, er Mikkel Beha fortrøstningsfuld. Han er nemlig sikker på, at drengene nok skal klare det.

Ifølge farmand er Theis god til at reparere ting, mens Emil er en mand med en beundringsværdig ro.

- Emil er en rigtig dygtig skipper og har en ro. Måden, hvorpå han tackler opgaven, ville jeg gerne have kopieret, da jeg var på hans alder. Jeg var slet ikke en lige så harmonisk, tålmodig og rolig skipper som 24-årig. Jeg var mere højtråbende. Det er en fryd at se sin søn overtage roret på den måde, og jeg føler stolthed, siger Mikkel Beha til udebladet.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha: Det vildeste jeg har oplevet
Hele familien - som udover sønnerne Emil og Theis også tæller sønnen Alfred på 14 år og Mikkels kone Marian Midé - har tilbragt tre måneder sammen på deres jordomrejse - og oplevet lidt af hvert. Blandt andet stødte familien på en flok finhvaler, der kom helt tæt på familiens båd. En oplevelse, som Mikkel Beha har kaldt en af de største i hans liv.

'Kurs mod fjerne kyster' vil i otte afsnit give seerne en fantastisk fortælling om sejlads, palmestrande og eksotiske folkeslag.

Programmet vil også give et unikt indblik i Mikkels tilværelse og hans kærlighed til livet til søs, som han nærmest fik ind med modermælken som barn. Mikkel Behas far er nemlig den store globetrotter Troels Kløvedal, som sejlede jorden rundt med Nordkaperen.

Se klippet, hvor Mikkel siger farvel til sine sønner her:

Sponsoreret indhold