Nyheder30. november 2009

Mikael Birkkjær: Dragende at være morder

- Det har været sjovt at spille skurk, siger skuespilleren, der søndag blev afsløret af Sarah Lund i Forbrydelsen
I dag taler Danmark om Mikael Birkkjær som skurken fra "Forbrydelsen", men det gør helt sikkert ikke hans popularitet mindre
I dag taler Danmark om Mikael Birkkjær som skurken fra "Forbrydelsen", men det gør helt sikkert ikke hans popularitet mindre
 Foto: Thomas Laursen

Mikael Birkkjær er lettet. Nu er den hemmelighed, han og resten af TV-holdet har båret på i ugevis, endelig afsløret.

Som politimanden Strange viste han sig at være morderen i "Forbrydelsen", der i aftes forløstes med, at Sarah Lund alias Sofie Gråbøl slog ham ihjel, efter at han havde forsøgt at dræbe hende.

En rolle, der ikke har gjort Mikael Birkkjær mindre favorit til for 2. år i træk at vinde prisen som årets hug. Prisen fik han sidste år på baggrund af sin rolle som den ene af lægesønnerne i DR-serien "Sommer", og det er en rolle, der har passet ham rigtig godt.

- Jeg har selvfølgelig prøvet at forestille mig, hvordan det ville være at være Strange, og det ville jeg ikke have kunnet leve med. Men det har også været sjovt at spille skurk. Der er jo nogle hemmeligheder i det. Det er dragende. Når man ser film om psykopatiske massemordere, er det jo dragende, siger Mikael Birkkjær til Ekstra Bladet.

Den 51-årige skuespiller har på det personlige plan selv skullet bære på noget af en hemmelighed det seneste par måneder, nemlig at han vidste, hvem morderen var. Det var en hemmelighed, han var tæt på at afsløre over for nogle venner en aften, hvor der kommet lidt for meget rødvin indenbords.

Men han holdt tand for tunge - og resten af nationen måtte altså vente til i aftes med at få afsløringen.

Mikael Birkkjær er i øvrigt blevet så opstemt og glad for sine roller på TV, at han har sagt sit job op på Det Kongelige Teater, hvor han ellers stort set har trådt sine skuespillersko siden 1990.

- Min fremtid bliver mere film og TV. Jeg var mæt af teatret, siger han til Ekstra Bladet.

Sponsoreret indhold