Nyheder 8. juli 2016

Mie Skovs kæreste faldt om med hjerneblødning mens de talte i telefon

Mie Skovs kæreste, badmintonspilleren Carsten Mogensen, blev 18. februar ramt af en livstruende blødning i hjernen. Han måtte gennemgå en to timer lang operation og igennem et længere gennemoptræningsforløb. I dag er han igen på toppen
Foto: Claus Poulsen

Torsdag den 18. februar 2016 er en dag som alle andre for ’Vild med dans’-vinderen Mie Skov. Hendes kæreste, den professionelle badmintonspiller Carsten Mogensen, er i Kazan i Rusland, hvor han sammen med sin makker er godt i gang med EM.

Han ringer til hende som så mange gange før. Men samtalen ender med at ændre Mie Skov og ikke mindst kærestens liv.

For midt under samtalen falder Mie Skovs kæreste om med en livsfarlig blødning i hjernen på sit hotelværelse i den russiske by.

- Vi taler om vind og vejr, og pludselig bliver der stille i røret. Der går nogle sekunder, så siger Carsten, at han vender tilbage, forklarer Mie Skov i dag i et interview med BILLED-BLADET.

Mie Skov undrer sig ikke på dét tidspunkt. Der plejer ofte at være dårlig forbindelse.

Men på hotelværelset er Carsten næsten lammet i hele venstre side på grund af blødningen i hjernen. Alligevel lykkes det ham at kæmpe sig omkring 30 meter ned ad hotelgangen til sin makker, som får tilkaldt hjælp.

Imens forsvinder lammelsen, og syv minutter efter den første samtale ringer Carsten igen til sin kæreste.

- Han taler normalt og fortæller, han besvimede og nu har vildt ondt i hovedet, men er nede hos Mathias, og at der er en fysioterapeut fra Team Dannmark, fortæller Mie Skov til BILLED-BLADET.

Kæresten kommer på hospitalet, og lægerne kan hurtig konstatere, at Carsten har en såkaldt aneurisme, og at han skal igennem en hjerneoperation hurtigt.

- Pludselig var Kazan meget langt væk, og jeg anede ikke, hvad en aneurisme er. Jeg følte mig helt magtesløs og ville bare være hos min kæreste, fortæller Mie Skov, der midt i den frygtelige nyhed måtte sørge for parrets lille søn Benjamin Noah på otte måneder.

Mie Skov og familien får først at vide, at operationen vil tage omkring to timer – men det ender med at tage syv timer, fordi aneurismen sidder længere inde i hjernen, end lægerne først havde vurderet. Heldigvis var den russiske kirurg meget dygtig, og operationen går godt.

Mie Skov flyver til Kazan for at være ved sin kærestes side, når han vågner.

- Da jeg ser Carsten dagen efter operationen, kan han genkende mig. Så er det værste overstået. Her takkede jeg de højere magter, fortæller Mie Skov.

To uger efter hjerneblødningen er Carsten rask nok til at blive flyttet til Rigshospitalet i Danmark, hvor der venter ham en længere genoptræning.

- Først nu går det op for én, hvor vanvittigt det er. Og så bliver man skrækslagen. Jeg har bare handlet. Tager min søn under armen og flyver til Rusland for at være hos ham, jeg elsker.

Carsten er gjort af et helt særligt stof, for bare fire måneder senere er han i så god form, at han sammen med makkeren bliver udtaget til OL, der begynder i Rip 5. august.

- Jeg tror ikke på en bestemt Gud, men jeg tror på, at der er nogen, der har villet os det godt. Ellers var det ikke end så lykkeligt, fortæller Mie Skov til BILLED-BLADET.

Sponsoreret indhold