Nyheder27. september 2022

Midt i energikrise: Tivoli slukker for ikonisk tradition

Den populære park har nu taget konsekvensen af energikrisen, og det kommer til at gå ud over flere af parkens lysende traditioner
Julelys i Tivoli
Tivoli har netop besluttet at dæmpe deres ikoniske julelys som følge af energikrisen.
 Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Julen er for mange kendetegnet ved at være lyspunktet i en kold og mørk vintertid.

Men tager man en tur i Tivoli for at se de mange funklende og ikoniske julelys i år, kan man godt risikere at blive skuffet.

Som konsekvens af energikrisen har parken nemlig besluttet at prøve en ny belysning af, og dermed vil alt ikke være, som det plejer.

Det skriver Berlingske.

Ændringerne betyder blandt andet, at Tivoli vil slukke for de mange blinkende pærer uden for åbningstiden, ligesom de også vil dæmpe lyset på udvalgte forlystelser.

– Gæsterne kan i år se frem til en mere stemningsmættet og lidt mere afdæmpet belysning, uden at vi går på kompromis med oplevelsen og de mange juletræer, siger Susanne Mørch, der er Tivolis direktør, og fortsætter:

– Først og fremmest slukker vi for den permanente belysning uden for åbningstid. Vores lysdesigner har blandt andet fået til opgave at arbejde med at hylde mørkets nuancer i samspil med vores kendte lys, og det skal der nok komme noget betagende ud af. Og så forbeholder vi os retten til at tilpasse os løbende om nødvendigt.

Udover at Tivoli har set sig nødsaget til at lægge en dæmper på parkens belysning, fortæller direktøren også, at de vil skrue ned for brugen af varmelamper i parken.

Flere må slukke lyset

Det er da heller ikke kun Tivoli, der har valgt at sadle om, når det kommer til dette års julebelysning.

Butikskæden Salling har nemlig valgt at droppe det store lysshow i år, og der bliver heller ikke noget julelys på D' Angleterres facade, som følge af de skyhøje energipriser.

Sponsoreret indhold