Nyheder 6. marts 2018

Michèle Bellaiche har mistet sin mor

Michèle Bellaiche: - Hun skal have masser af selskab på sin allersidste rejse
Foto: All Over Press

TV-værten Michèle Bellaiche har mistet sin mor, Lissy Bellaiche.

Lissy Bellaiche blev 77 år gammel.

Hun døde af kræft.

Lissy Bellaiche, der de seneste 40 år har arbejdet inden for den danske filmbranche, døde i sit hjem natten til mandag under Oscar-uddelingen, skriver Michéle Bellaiche på Facebook.

Her mindes hun sin mor.

- Min søster og jeg har mistet vores mor. Vores børn har mistet deres mormor, og min far har mistet sin elskede kone gennem 53 år. Hun har været stor inspiration for os og for mange, mange andre mennesker. Hun havde et kæmpe drive og en begejstring for de ting, hun kastede sig ud i gennem hele sit lange liv – og så havde hun en unik livsglæde, som smittede af på alle, hun mødte på sin vej, skriver Michéle Bellaiche.

Kæmpede for dansk film i 40 år

Lissy Bellaiche viede 40 år af sit liv til dansk film og i særdeleshed for at gøre dansk film kendt i det store udland. - Hendes store kærlighed til film fik hende til i knap 40 år at kæmpe for at gøre dansk film synlig i udlandet. Det har bragt hende (og danske film) rundt i hele verden, og hun har som én af de få danskere været flere end 30 gange i Cannes og Berlin filmfestival og så har hun repræsenteret dansk film 3 gange ved Oscaruddelingen i Hollywood. Her har hun siddet i salen sammen andre store stjerner til Oscar-showet. For ja, hun var selv den smukkeste stjerne - og en kvinde med stil. Derfor døde hun også med stil – hjemme og på den 90. Oscaruddeling natten til mandag, skriver Michèle Bellaiche.

Lissy og Roger Bellaiche var gift i 53 år. Her er det elegante ægtepar fotograferet på den røde løber forud for uddelingen af Den Gyldne Palme i Cannes i 2000. (Foto: All Over Press)

Michèle Bellaiche opfordrer i det rørende opslag på Facebook alle, der kendte eller blot havde ladet sig inspirere af hendes mor til at deltage i hendes sidste rejse. - På fredag kl.13 er der mulighed for at sige et sidste farvel til hende i Solrød Strandkirke. Min mor var et festligt menneske, der elskede selskab. Derfor skal hun også have masser af selskab på sin allersidste rejse…. Familie, venner, bekendte, kolleger og alle filmfolk, der har ladet sig inspirere af hende, er mere end velkomne.

- Vi elsker dig, skriver Michèle Bellaiche.

Sponsoreret indhold