Forsøgte at bestige 5.895 m højt bjerg: Michael Olesen ramt af højdesyge

Michael Olesen fra \

Michael Olesen fra "Vild med dans".

Michael Olesen er ikke blot god til jive og cha-cha-cha. Den 35-årige ”Vild med dans”-stjerne kan også finde ud af at bruge benene på andre måder.

I går forsøgte han således at bestige Afrikas højeste bjerg, det 5.895 meter høje Kilimanjaro, men måtte desværre opgive 1.000 meter fra toppen på grund af en omgang højdesyge og mavevirus.

Det fortæller han på sin Facebook-profil.

- 1 time før vi skulle afsted ud på de sidste 1000 højde meter i går nat, blev jeg ramt af en voldsom mavevirus/højdesyge... begge ender stod i et og hele kroppen rystede og hvor svært det end var og tage, var det den eneste rigtige beslutning… jeg måtte stå af - blev lægen og jeg enig om!!

- TAK til den sejeste læge som prøvede alt for at få mig og mine danseben op og stå… Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er rigtig ked af det ikke lykkes, men jeg vender stærkt tilbage, skriver Michael Olesen blandt andet på sin Facebook-profil.

”Vild med dans”-stjernen kastede sig over bjergbestigningen for at samle penge ind til et godt formål. I forbindelse med Climb for Charity-turen, som Kilimanjaro-eventyret hedder, har Michael Olesen samlet penge ind til Børneulykkesfonden.

De 25.643,25 kroner, som Michael Olesen har indsamlet i forbindelse med projektet, går ubeskåret til Børneulykkesfondens forbyggende arbejde.

Han tog til Tanzania – og Kilimanjaro – 14. januar, men nåede altså ikke toppen af bjerget.

Højdesyge opstår, når kroppen ikke får tilført nok ilt i de højere luftlag, hvor iltmætningen er lavere end ved havets overflade. Allerede når man befinder sig i højder på mellem 2.200 og 2.500 meter over havets overflade, vil cirka 20 procent få lettere symptomer.

Symptomerne er hovedpine, svimmelhed, kvalme og generel utilpashed, og tilstanden kan blive potentiel alvorlig, hvis man bliver ramt af alvorlig højdesyge. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close