Michael Learns To Rock: Nu skal de også forbydes

Ifølge yderligtgående islamister fornærmer disse tre pæne, danske mænd de religiøse helligdage i Malaysia

Ifølge yderligtgående islamister fornærmer disse tre pæne, danske mænd de religiøse helligdage i Malaysia

Foto: All Over

Der findes næsten ikke noget mere apolitisk i dansk rock og pop end Michael Learns to Rock. Alligevel er gruppen nu blevet lagt for had af reaktionære islamister i et af de lande, som danskerne har opnået allerstørst popularitet i, Malaysia.

Som et led i gruppens Eternity Tour 2009 er der planlagt en koncert i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur den 5. september. Men nu forsøger konservative kræfter i det muslimske land at få standset koncerten.

Det Pan-Malaysiske Islamiske Parti (PAS) mener, at det vil være en ren og skær fornærmelse mod landets muslimske indbyggere, hvis koncerten får lov til at blive afholdt på den planlagte dato. Den finder nemlig sted samtidig med den hellige muslimske fastemåned, ramadanen.

- Vi er imod denne koncert, fordi afholdelse af den ikke respekterer muslimerne, da det sker midt i fastemåneden, ramadan, en tid for hellighed og renhed, siger lederen af PAS' ungdomsafdeling til nyhedbureauet, AFP.

- Det er en fornærmelse mod islam, hvis regeringen tillader sådan en koncert at blive afholdt, og vi opfordrer alle grupper til at følge os i kravet om at få koncerten forbudt, siger han.

Michael Learns to Rock er meget store i Asien også i Malaysia, hvor gruppen har solgt over en million plader.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close