Nyheder4. juli 2009

Michael Jackson: Kaos i Los Angeles venter

Millionbyen står foran en af sine største udfordringer gennem tiderne
Af af
Los Angeles har været ude for meget igennem tidens løb, nu kommer en en stor udfordring til byen, som er på størrelse med Sjælland og huser over 10 mio. indbyggere
Los Angeles har været ude for meget igennem tidens løb, nu kommer en en stor udfordring til byen, som er på størrelse med Sjælland og huser over 10 mio. indbyggere
 Foto: All Over

Hvis du tror, du har set kaos, så tro om igen. På tirsdag skal Englenes By stå for en manøvre aldrig før set.

Så glem alt om OL i Beijing, Grammy og Oscar i Los Angeles eller Melodi Grand Prix i København. På blot fire dage har samtlige myndigheder i Los Angeles smidt alt, hvad de har i hænderne på grund af een person: Generation "fucked up"s ukronede monark. Kongen af MTV. Kongen af sladderpressen: Michael Jackson.

Både Reagan, Bush, Clinton, Bush og Obama nåede at ændre historien. Mens Michael ændrede musikken og gjorde poppen til mainstream. En epoke er slut og en legende er død. Kongen af Pop. Og nu skal han hyldes.

I dag 4. juli er det Amerikas nationaldag, og den kommer i 2009 til at stå i netop Jacksons tegn. Familier, børn, voksne, sorte, hvide, asiater, lationoer, bøsser og lesbiske troppede i går op foran Staples Centeret downtown LA for at sikre sig en billet til Michael Jackson Public Memorial, på tirsdag.

Millioner af fans vil med

Først i morgen, søndag, finder de ud af, om de er blandt de heldige.

Millioner af fans verden over vil gerne med til denne koncert, og der er kun 11.000 der bliver udloddet til selve Staples centeret - og 6500 til Nokia Theatre lige over for, hvor der vil være live transmittering på storskærme. Lodtrækningen lukkede klokken 9.00 dansk tid lørdag. Politi og myndigheder venter op i omegnen af en million mennesker vil dukke op, selvom kun tyve tusinde har billet.

- Dette er en helt extraordinær event. Ingen by i hele verden har på så kort tid fået et så stort arrangement op og stå...Jeg vil gerne opfordre folk, der ikke får en billet, til at blive hjemme, sagde den konstituerede borgmester i Los Angeles, Jan Perry til SE og HØR.

- Aldrig har vi haft så stor en opgave, tilføjede hun.

Og det siger ikke så lidt. Los Angeles Politi bekæmpede i 1990erne massive bandekrige i downtown-området.
Hele Figuerora Street foran Staples Centeret er lige nu et kaos. SE og HØR tilbragte det meste af fredagen foran og måtte se til, mens pressen fra hele verden gik i selsving i et virvar af kabler, sendemaster, blokke og kameraer. Dette er et sandt kaos, og man kan da også kun frygte for tirsdag.

Internationale medier har også en chance

- Familien Jackson vil gerne minde alle om, at denne memorial er for Michaels fans. Det HELE skal handle om fans. Og hele familien takker mange gange for alle de utrolig søde hilsner. Det varmer, sagde familens nye talsmand, Ken Sunshine.

Om SE og HØR er med inde til begravelsen ved vi søndag, når AEG Live tager stilling til, hvilke medier, der kommer med. Men ordstyreren på pressekonferencen fredag sendte en beroligende hilsen til Danmark:
- Vi har det utrolig godt med internationale medier, smilede han til SE og HØR.

Forhåbentlig er der en rigtig engel i Englenes By, der sikrer Danmarks mest læste ugeblad en plads til denne historiske begivenhed.

Sponsoreret indhold