Nyheder29. juni 2009

Michael Jackson: Hollywood i chok

SE og HØRs Jacob Heinel Jensen har hele søndagen bevæget sig rundt i et sørgende Los Angeles
Af af
På Michael Jacksons flise på The Walk Of Fame i Hollywood er der tusinder af hilsner
På Michael Jacksons flise på The Walk Of Fame i Hollywood er der tusinder af hilsner
 Foto: All Over

Der er noget specielt over Hollywood Boulevard. De fleste tror, det er en gade, der emmer af glimmer og glamour, men sådan er det slet ikke. Boulevarden er også besat af krøblinge og udstødte fra moder Amerikas bund. Derfor er det skæbnens ironi, at det er her, Michael Jackson lige nu bliver hyldet som den popkonge, han engang var, og som den krøbling, han til sidst var blevet.

Gaden var søndag sort af mennesker, som strømmede til for vise kongen af pop deres sidste respekt. Amerikanske flag, lys, Pepsi-coladåser indgraveret med "I love you Michael" og alt mulig andet, der symboliserer ikonet, som i 1980'erne blev synonymt med den amerikanske drøm.

- Keep moving, keep moving, hvis du vil tage billeder, må du stå i kø, råbte politibetjente fra Los Angeles Police Department til folkemasserne på Hollywood Boulevard.

I den pænere, vestlige ende af Sunset Boulevard på Carolwood Drive, hvor Michael Jackson fik hjertestop torsdag, var et mindre antal fans også mødt op for at tænde lys, der dog smeltede i millionbyens sommerhede. Også her var der blomster og bannere med sidste hilsner til Jackson. Men alvoren i tragedien var krystalklar her - politibetjente havde afspærret hele Carolwood Drive, så kun besøgende af Jackson-familien kunne komme igennem den gule, klassiske afspærringstape, der er så kendt fra Hollywood-film: Police-line do not cross.

Paparazzi

Midt i det hele kom en stor, sort Mercedes-firhulstrækker, mens fans løb over for at tage billeder ind gennem de tonede ruder.

- Oh my God, det var La Toya, mente nogle afroamerikanske piger.

I vejkanten lå flere paparazzifotografer på lur, hvis noget nyt i Jackson-dramaet skulle udfolde sig.

På USC Medical Center i Westwood var der ligeledes blomster og hilsner fra fans af Michael Jackson. Det var her på intensivafdeligen, Jackson blev forsøgt reddet uden held.

- Far, se, nogle har lagt en enkelt Converse-sko, råbte lille Joshua, som var taget med familien ned for at se mindestedet.

Den enkelte Converse-sko, endnu et 80'er-ikon, var dog sat i børnestørrelse, og det fik andre til at mene, at det var en provokation mere, end det var et minde, fordi Jackson jo i mange år var anklaget for pædofili. Anklager, han dog blev totalt renset for ved at åbne den helt store pung.

I hele Los Angeles kører Jacksons største hits nonstop på radiostationer, natklubber og barer.

Californien har født popkulturen og sørgede for at sprede den til hele verden. Nu er en af dens grundlæggere død. Når man betragter det udefra, ser det ud til, at sorgen kommer til at hænge i den hede luft et godt stykke tid endnu.

Sponsoreret indhold