Michael Jackson: Har tjent 550 mio. kr. efter sin død

Michael Jackson er rigtig mange penge værd – også som død

Michael Jackson er rigtig mange penge værd – også som død

Foto: All Over

I det seneste par uger har Michael Jacksons mor, Katherine, 79, som er arving til popstjernens bo været igennem et utal af retsmøder. Her bliver det udredet og stadig mere klart, hvor mange penge der vil blive genereret i de kommende år.

Ifølge New York Times har The King Of Pop, der døde den 25. juni, allerede tjent 100 mio. dollars - svarende til 550 mio. kroner. Og det er bare på en filmkontrakt og salg af merchandise - alt fra T-shirts over kaffekopper til perlebroderede venstrehandsker. Allerede inden vi skriver 2010, forventes det, at pladesalg og radioafgifter skulle indbringe yderligere 100 mio. dollars.

Det betyder, at Jackson-familien og ikke mindst hans 3 børn vil kunne sætte 1,1 milliard kroner ind på bankbogen inden nytår. Og ser man på, hvad andre superstjerner har tjent efter deres død, så vil milliarderne fortsætte med at komme.

Elvis Presleys efterladte kunne alene i 2008 sætte mere end 300 mio. kr. ind på bogen - og det var 32 år efter at han døde.

Advokaterne, der tager sig af Jacksons formue, har tidligere udtalt, at popkongens bo lige efter hans død var omkring 500 mio. dollars værd. Det er blandt andet 50 procents ophavsret til mange af Beatles-sangene, hans eget sangkatalog samt Neverland Ranch, der sikrer de svimlende beløb.

- Der er ingen tvivl om, at det er en ny rekord, der sandsynligvis aldrig vil blive overgået, siger John G. Branca, der igennem mange år har været en af Michael Jacksons advokater til New York Times.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close