Michael Jackson: Død mand på sortbørs

Først blev billetterne til mindehøjtidligheden revet væk – nu sælges de til overpris på sortbørsen

Først blev billetterne til mindehøjtidligheden revet væk – nu sælges de til overpris på sortbørsen

Foto: Jacob Heinel og All Over

Søndag fik 17.500 sig en overraskelse, da en e-mail tikkede ind på deres mobiltelefon. Tillykke, du skal med til begravelse i Los Angeles.
Og selv om det er sjældent, man bryder ud i jubel, når man skal til begravelse, var det nok sådan, de fleste reagerede på mailen. For afsenderen var nemlig Staples Centeret, og manden i kisten på tirsdag er selveste Michael Jackson.

Chancerne for at vinde i Jackson-lotteriet var blot en ud af 182. Der var nemlig 1,6 millioner fans, som forsøgte at få billetterne, der var gratis.

Men der gik ikke længe, før billetterne var til at købe på auktionsiden ebay.com for knap 400 dollar, altså godt og vel 2000 kr. I sidste uge sagde familien Jacksons talsmand Ken Sunshine ellers til SE og HØR:

- Jeg håber ikke, de bliver solgt. Familien har valgt, de skulle være gratis, så alle har samme chance. Det var i Michaels ånd.
Fakta er bare, at det frie marked selv styrer efterspørgslen. Det er vel lige nu de mest eftertragtede billetter i hele verden. Det mærkede SE og HØRs udsendte da også søndag eftermiddag i Los Angeles.

Fodboldholdet Dodgers' stadion nær det centrale Los Angeles var stedet, hvor medierne i løbet af søndagen kunne afhente pressebilletter til begravelsen. Hele seancen mindede nærmest om et tophemmeligt regeringsprojekt. Ingen sagde navnet Jackson. Der var ingen skilte.

Og da SE og HØR ankom, var politiet mødt talstærkt op. I 2 små telte midt på en kæmpe parkeringsplads var de eftertragtede brune papkasser, der indeholdt netop det, hele verden vil have fat i. Guldarmbåndet, der giver ubegrænset adgang til Staples-centeret.
Men meget, meget få får dette.

Ifølge SE og HØRs oplysninger kommer ikke engang CNN-reportere ind til begravelsen. Der kommer kun til at være et kamerahold, så hele verdens TV-stationer har adgang til samme billeder. Ingen af de meget, meget få amerikanske reportere i centeret må tage billeder.
Foran centeret er verdenspressen allerede klar. Massevis af biler, antenner og kabler vælter rundt, og masser af fans kom i løbet af søndagen ud for at skrive en farvelhilsen på en opsat væg. Køen var meget, meget lang.

Tirsdag afspærrer Los Angeles Police Department hele området af. Men SE og HØR er naturligvis på stedet, hvor flere hundredtusindvis af fans ventes at dukke op. Og der kommer uden tvivl mange, selv om politiet opfordrer folk til at blive hjemme. Flyselskabet British Airways har nu udsolgt på alle deres London-Los Angeles-ruter. Endda San Francisco- og Denver-ruterne er nu fuldt booket fra den engelske hovedstad.

Om lidt tager hele verden nemlig afsked med en legende.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close