Nyheder26. juni 2009

Michael Jackson: Død af hjertestop

King of Pop udåndede på hospital i Los Angeles efter i kort tid at have ligget i koma
Et tragisk endeligt for poppens mest kontroversielle mand: Michael Jackson er død af et hjerteslag i sit hjem i Holmby Hills
Et tragisk endeligt for poppens mest kontroversielle mand: Michael Jackson er død af et hjerteslag i sit hjem i Holmby Hills
 Foto: All Over

Michael Jackson blev kun 50 år. Verdens vel nok største popstjerne fik et hjerteanfald i sit hjem i Holmby Hills her til aften og blev kørt med fuld udrykning til hospitalet, hvor han udåndede. Det var hjemmesiden TMZ.com og Los Angeles Times, som brød nyheden først lidt før midnat dansk tid.

En anden kilde fortæller, at Michael Jackson allerede var død ved ankomsten til UCLA Medical Center, men blev genoplivet - dog kun for at ligge i koma i en lille times tid, inden han udåndede.

Det var en af Michael Jacksons ansatte, som fandt ham.

Broget liv

Michael efterlader sig børnene Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson og Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Den kontroversielle musiker havde et broget liv. Han var en barnestjerne i Jackson Five og lavede derefter sine egne soloplader, hvor "Thriller" blev verdenshistoriens bedst solgte album med svimlende 65 mio. eksemplarer langet over pladediskene fra Thule til det nordlige Sydpolen.

Opfølgeren "Bad" var, omend ikke ligeså stor en sællert, så dog også en milepæl og et fantastisk album spækket med hits.

Albummet ramlede sammen med MTV-stationens succes, og da Michael Jackson samtidigt var en fantastisk danser og producent af de vildeste musikvideoer, var det en perfekt kommerciel (og kunstnerisk) symbiose.

Han tjente milliarder af kroner, men alligevel var han i de seneste år hårdt ramt på pengepungen. Bl.a. takket været dyre retssager og pengeforlig til nogle af hans mindreårige drengevenner, som anklagede ham for at have forulempet dem seksuelt. Ydermere købte popstjernen vildt ind og havde i det hele taget et overforbrug af den anden verden.´

Tæt på konkurs - og comeback

Michael Jacksons elskede hjem Neverland Ranch udenfor Los Angeles husede i hans storhedstid i 80'erne og 90'erne et hav af eksotiske dyr samt en kæmpe forlystelsespark.

Det forfaldt langsomt i takt med at pengene tørrede ud, og koncerterne og pladerne udeblev. De seneste år flyttede han så med sønnerne og datteren til Dubai og boede lidt ved gæstfrie olieskeiker indtil sidste år, hvor han flyttede tilbage til Los Angeles og proklamerede et comeback.

De kommende 50 koncerter skulle markere verdenshistoriens største comeback og blev da også udsolgte på rekordtid. Men popkongen var for svag og afkræftet, og han måtte aflyse/udsætte de første koncerter i London.

Døde ensom

Michael Jackson var ligeså kendt for sine talrige plastikoperationer, som for sin musik. Han var født sort, men ved hjælp af diverse megadyre teknikker fik han forandret sit pigment og var til sidste nærmest albino.

Michael Jacksons ansigt gik i opløsning til skue for en forbløffet verden, men han påstod hårdnakket lige til det sidste, at han aldrig havde fået foretaget nogle indgreb.

Men hans millioner af fans tilgav ham alle særhederne.

Og det paradoksale i Michael Jacksons liv var netop, at han var elsket af så mange millioner, og så døde han alligevel ensom og venneløs.


Sponsoreret indhold