Nyheder18. oktober 2013

Michael Falch: Åd konstant sovepiller

Multikunstneren taler ud om om sin nedtur og store misbrug
Af af
Michael Falch har ikke altid haft det nemt
Michael Falch har ikke altid haft det nemt
 Foto: Claus PoulsenMichael Falch har aldrig været bange for at tale om sit alkoholmisbrug. Den dygtige sange, der også har nydt stor succes som skuespiller i f.eks. "Rejseholdet", blev dog nødt til at rive stikket ud i 2001.

Falchs datter tvangsindlagt

- Men det var ikke musikken og turnelivets skyld, at jeg havde svært ved at håndtere mit liv. At jeg fik så meget stress, drak alt for meget, åd sovepiller for at kunne sove. Det var ikke andens skyld end den indre uro, jeg havde. Men det vidste jeg ikke, før jeg var trådt ud af musikbranchen - jeg troede, at jeg ville få ro på, men tværtimod blev jeg mere urolig. For hvad skulle jeg så?, fortæller Michael Falch i det nye nummer af Psykologi.

Michael Falch: Frygter, at datteren bliver alkoholiker

Han formåede dog at gøre noget ved sit problem, og i 2002 var han i behandling på Behandligscenter Tjele. Et ophold, der betød, at han pludselig kunne se ind i sig selv og respektere, at opvæksten med to misbrugsforældre havde givet varige ar på sjælen.

- Det lave selvværd er en typisk bivirkning for mennesker, der er vokset op i dysfunktionelle familier. Om det er en hysterisk mor eller en vred far, en mor, der drikker, en, der slår- det bliver til en dysfunktion, som stjæler alt opmærksomheden i familien.

Sponsoreret indhold