Mia Lyhne: Vinder fornem pris

Mia Lyhne er den heldige vinder af Ove Sprogøe prisen

Mia Lyhne er den heldige vinder af Ove Sprogøe prisen

Foto: All Over


Tidligere i dag blev Ove Sprogøe prisen uddelt til en dygtig skuespiller. Prisen gives til en dansk skuespiller eller skuespillerinde for en usædvanlig indsats på TV, film eller teatret. Og i år tilfaldt prisen Mia Lyhne, som sammen med hæderen også modtog en check på 30.000 kr.

Mia Lyhne: Ikke nemt at finde den rigtige

- Det er ikke nogen hemmelighed, at min vej til at blive skuespiller ikke har været let og ligetil. Derfor varmer en pris som denne mig helt ind i maven. Og at det netop er Ove Sprogøe Prisen jeg får, er en stor ære. Da jeg var 8 år skrev jeg et brev til Ove Sprogøe. Jeg skrev, at jeg syntes, han var sådan en god skuespiller og at jeg beundrede ham meget og at jeg gerne selv ville være skuespiller… Og at jeg derfor ville blive rigtig glad, hvis han ville skrive tilbage til mig. Der gik tre dage, så fik jeg et pænt brev tilbage, der var skrevet med skråskrift - et meget sødt og kærligt brev. Han ønskede mig alt mulig held og lykke. Og så stod der til sidst: "Din Ove". Selvom jeg kun var 8 år gammel, blev jeg ret glad for, at der ikke kun stod "Hilsen Ove", men "Din Ove". Jeg ved ikke, Ove, om du sidder deroppe lige nu og har en finger med i spillet. Hvis du har det, vil jeg gerne sige dig tusind tak, sagde den stolte skuespiller på talestolen.

Mia Lyhne er blevet blondine

Prisen blev overrakt i Kinografen af priskomitémedlem Kim Skotte.

- Ove Sprogøe har altid mindet mig om min morfar. Han både lignede ham, og så var der den samme form for menneskelighed. Jeg ved ikke, om det er derfor, jeg altid så godt har kunnet lide ham. I næsten alle de roller jeg har set Ove Sprogøe i, synes jeg altid, man har kunnet mærke, at inde bagved var et menneske med et stort hjerte, der skinnede igennem. Det blev jeg rørt over. Så at få en pris i en så dygtig, kærlig og ukrukket skuespillers navn er sgu ikke så dårligt. Jeg elsker at arbejde, og jeg håber at kunne få lov til at arbejde mange år frem. Ikke kun med de sjove roller, men også roller med mere dybde. At få lov til at give lidt af mig selv ligesom Ove gjorde, sagde Mia Lyhne.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close