Nyheder18. juli 2012

Mia Jexen: Jeg er syg, så ved I det

Skuespilleren står frem med sin tabu-belagte kroniske sygdom
Mia Jexen lider af en tabubelagt sygdom, men nu står hun frem og fortæller åbent om den
Mia Jexen lider af en tabubelagt sygdom, men nu står hun frem og fortæller åbent om den
 Foto: All Over

30.000 danskere trækker hver dag mere end almindeligt meget i toilettet. "2900 Happiness"-skuespilleren Mia Jexen er en af dem.

Hun lider af den kroniske sygdom Colitis Ulcerosa, som også hedder blødende tyktarms-betændelse. Det har hun besluttet sig for at stå frem med og fortælle åbent om i håbet om at gøre sin sygdom mindre tabubelagt.

Læs også: Mia Jexen: Færdig med stoffer

Sammen med skuespilleren Paw Henriksen og komikeren Martin Høgsted er Mia Jexen derfor blevet ambassadør for Colitis-Crohn Foreningen.

- At leve med en kronisk tarmsygdom er ikke for tøsedrenge eller tøsepiger, man skal være vanvittig stærk, siger skuespilleren på foreningens hjemmeside, hvor hun også forklarer, hvorfor hun er blevet ambassadør.

- Min drøm er, at man kan sige. "Jeg har Colitis, eller jeg har Crohn" - og så ved folk, hvad det er, og hvad det indebærer uden, man skal gå i detaljer, fortæller den unge skuespiller.

Læs også: Mia Jexen: Kæreste med rock sanger
Ifølge netdoktor.dk er skuespillerens sygdom en overfladisk betændelse i tyktarmen, der medfører blodig diarré og mavesmerter. Ingen kender årsagen til sygdommen, men den kan være arvelig. CU, som sygdommen forkortes, kan behandles med forebyggende piller, men har man CU kan man aldrig helt undgå anfald.




Sponsoreret indhold