Nyheder30. maj 2010

MGP: Spanske Diges i tårer

Se klippet af den ubudne gæst, der fik den krølhårede sanger til at græde og sikrede historiens første omsang
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/2010/musik/maj/digestudede1-6-jpg.jpg
 Foto: All Over

Den vakse seer opdagede under gårsdagens Grand Prix-finale, at en skandale udspillede sig for øjnene af hele Europa, da en ubuden gæst fandt vej til scenen under sang nr. 2, det spanske bidrag "Algo pequeñito".

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Nogen, som ikke er med i vores nummer, kom pludselig op på scenen, fortalte den spanske sanger Daniel Diges efter showet til norske NRK.

Han bevarede tilsyneladende roen under resten af nummeret, men fik alligevel lov at gentage sin optræden efter Danmark havde været på scenen som 25. og sidste land. Måske fordi Diges var så ked af hele optrinnet, at han ikke kunne holde tårerne tilbage.

Læs også: MGP: Se årets vinder helt nøgen

- Han var virkelig ked af det, og han græd. Men han fik fatningen igen, da han fik at vide, at han måtte synge igen, fortæller en spansk journalist til Ritzau

Her kan du se klippet af sceneløberen, der gav Spanien retten til en omsang for første gang i det europæiske Melodi Grand Prix' historie.

Efterfølgende har den ubudne gæst vist sig at være Diges' landsmand Jaume Marquet Cot, der er bedre kendt under navnet "Jimmy Jump".

Læs også: Danmarks hemmelige MGP-skandale

Han er blevet berømt og berygtet for at afbryde store sportsbegivenheder, som da han ved EM-finalen i 2004 kastede et Barcelona-flag efter portugiseren Luis Figo under kampen mod Grækenland.

Jimmy Jump har gjort sig bemærket helt tilbage fra 1999, hvor han stjal en bold i en kamp mellem Liverpool og Milan, og senest han var på spil, var under sidste års finale i French Open, hvor han afbrød kampen mellem Roger Federer og Robin Söderling.

Om den historiske omsang gjorde fra eller til for Spanien vides ikke. Diges og "Algo pequeñito" sluttede som nr. 15.

Sponsoreret indhold