Nyheder28. oktober 2021

Mette om SMS-gate: Slettede alt

Statsminister Mette Frederiksen (S) blev rådgivet af Statsministeriet til automatisk at slette sms'er af sikkerhedshensyn, siger hun nu
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20211028-123834-4-1920x1280we.jpg
 Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen, stabschef Martin Justesen, departementschef Barbara Bertelsen og departementsråd Pelle Pape har haft automatisk sletning af sms'er efter 30 dage på deres telefoner.

Derfor er sms'er om beslutningen om at slå alle mink ned i november, der bliver undersøgt af Granskningskommissionen, slettet.

Og det har udløst beskyldninger om, at Statsministeriet forsøger at skjule information.

- Jeg er blevet rådgivet i Statsministeriet af blandt andet sikkerhedshensyn til at have automatisk sletning, og det har jeg valgt at efterleve, siger Mette Frederiksen til TV 2.

Politikere og ikke mindst embedsfolk har pligt til at gemme og journalisere skriftlig kommunikation, der er relevant. Sletningen af sms'er fra statsministeren og ikke mindst de højtplacerede embedsfolk er derfor blevet beskrevet som et brud på den pligt.

Statsministeren siger dog - ligeledes til TV 2 - at hun går ud fra, at alle regler om journalisering er overholdt.

- Det gælder i det her spørgsmål som i alle mulige andre.

- Der er en kommission, der arbejder. Jeg henholder mig til, at jeg går ud fra, at reglerne er overholdt i denne sag som i alle mulige andre, siger Mette Frederiksen.

Sponsoreret indhold