Nyheder5. juli 2022

Mette Frederiksen ved mindehøjtidelighed foran Field's: En syg mand

Det var en tydeligt berørt statsminister, der holdt tale ved mindehøjtideligheden på Ørestads Boulevard foran shoppingcenteret Field’s
Mette Frederiksen ved mindehøjtideligheden ved Field's
Statsministeren var tydeligt berørt over det frygtelig tragedie, der søndag udspillede sig i det københavnske shoppingcenter.
 Foto: Mikael Rieck

Flere tusinde mennesker deltog tirsdag aften ved en mindehøjtidelighed ved shoppingcenteret Field’s for at mindes de ofre, der søndag blev involveret i et voldsomt skudangreb.

Folk gik i panik, da en ung mand pludselig åbnede ild og dræbte tre personer og sårede syv. Politiet og ambulancer var hurtigt på stedet.

Ved mindehøjtideligheden denne aften var både sanger Andreas Odbjerg, som afsluttede arrangementet med sangen “I morgen er der også en dag”, borgmester Sophie Hæstorp Andersen samt kronprins Frederik og prins Christian til stede for at mindes de ofre, der mistede livet ved det meningsløse angreb.

Men også statsminister Mette Frederiksen var naturligvis en del af højtideligheden

– Vi havde festet i dagevis med Tour de France på dansk jord. Flere tusinde mennesker havde festet på Roskilde. Unge mennesker til koncert med deres idol. Familier på vej ud at spise eller i biografen, lyder det blandt andet i den tale, som statsministeren holdt efter koret Ungklang havde sunget Albertes “Lyse nætter”.

– En syg mand åbnede ild mod uskyldige mennesker. Tre liv blev brutalt revet bort. En mand og to helt unge mennesker på bare 17 år med livet foran sig.

– I aften sørger alle. Og vi mindes. Vi sender de varmeste tanker og den dybeste medfølelse til jer, der er berørte af situationen, lyder det fra statsministeren.

Se alle billederne fra mindehøjtideligheden ved Field’s nedenfor.

Mindehøjtidelighed ved Field's

Sponsoreret indhold