Nyheder18. november 2022 (opd. 23. november 2022)

Mette Frederiksen varsler langstrakte forhandlinger om ny regering: - Vi kan ikke gøre det hurtigere

Der forhandles om en bred regering over midten, og derfor tager regeringsforhandlinger ekstra tid
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Mette Frederiksen vil ikke sætte en slutdato på forhandlingerne.
 Video: Ritzau Scanpix

Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) varsler, at det vil tage lang tid at danne en regering efter folketingsvalget, fordi ønsket er en bred regering.

Det siger hun efter forhandlinger i Statsministeriet, hvor partierne er forbi til drøftelser.

- Jeg er helt opmærksom på, at der er gået nogle dage, efter valget har været afholdt. Det her er en proces, som vi ikke er vant til. Det er første gang, der seriøst forhandles om en bred regering i mands minde, og derfor kommer det til at tage tid, siger hun.

Flere partiledere er utilfredse med, at der endnu ikke er indledt reelle forhandlinger. I stedet for er der tale om sonderinger og temamøder om udvalgte emner.

Statsministeren bliver spurgt til, hvorfor hun ikke holder lange forhandlingsmøder med partilederne, så der kan komme skub i forhandlingerne, men hun svarer undvigende.

Kun Danmarksdemokraterne har forladt forhandlingerne, og der vil være uenighederne i politikken, der afgør, hvem der fortsat kan være en del af forhandlingerne.

- Det tager noget tid, det er en helt anden måde at forhandle og arbejde på.

- Vi kan ikke gøre det hurtigere, end vi har mulighed for.

- Det står partierne frit for at gå ud ad lokalet igen, vi har ikke tænkt os at smide dem ud. På et tidspunkt spidser tingene mere til, siger hun.

Sponsoreret indhold