Nyheder12. august 2023

Mette Frederiksen slår fast: Ville sige nej til toppost

Mette Frederiksen siger, at hun ikke har været på vej til NATO. Hun vil desuden sige nej til andre topposter.
Mette Frederiksen vil også være statsminister ved næste valg, hvis der stadig er tillid til hende, siger hun til Berlingske. (Arkivfoto).
Mette Frederiksen vil også være statsminister ved næste valg, hvis der stadig er tillid til hende, siger hun til Berlingske. (Arkivfoto).
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen (S) garanterer i et interview med Berlingske, at hun ikke er - eller har været - på vej til at forlade dansk politik.

Det siger hun i forbindelse med forsommerens spekulationer om, hvorvidt hun var på vej til at forlade posten som statsminister til fordel for et job som generalsekretær i Nato.

- Nej, jeg var ikke ved at forlade dansk politik. Og det har jeg heller ikke nogen planer om. Det, jeg kan sige, er, at hvis jeg skulle blive spurgt, vil svaret være nej.

Adspurgt om hun også er statsminister og formand for Socialdemokratiet ved næste valg, siger hun "ja" - hvis der fortsat er tillid til hende i regeringen og i partiet.

Også udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) deltager i interviewet.

Før sommerferien lød det fra Venstre, at partiet vil gå efter større skattelettelser end ellers planlagt, eftersom det økonomiske råderum er større.

Under interviewet indikerer Mette Frederiksen, at hun er åben for netop det.

- Når der er et større råderum, er der mulighed for at foretage yderligere prioriteringer. Dem kommer vi ikke til at gå yderligere ind i – men vi kommer til at kunne gøre mere på både velfærd og på den økonomiske politik, herunder skat.

Lars Løkke Rasmussen erklærer sig enig i statsministerens udsagn, skriver Berlingske.

Desuden lyder det fra Mette Frederiksen, at der i den kommende politiske sæson vil blive set på, hvordan man kan skaffe nok arbejdskraft.

Hun udtaler, at "det er det spørgsmål, som alle andre politiske temaer - fra forsvar over sundhed til klima - vender tilbage til".

Derfor vil regeringen i det kommende år komme med en række udspil, som i sidste ende skal føre til flere hænder.

Udspillene inkluderer blandt andet en ny skattereform, der skal give arbejdende danskere flere penge mellem hænderne.

I Berlingskes artikel fremgår det desuden, at Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen sammen skal på tur gennem Danmark i september.

Turen vil strække sig over fire dage.

Her skal de besøge institutioner og virksomheder. Derudover vil de tre topministre afholde seks stormøder, hvor fremmødte borgere kan stille dem spørgsmål.

Sponsoreret indhold