Nyheder4. november 2022

Mette Frederiksen: - Hun er ude

Det er en helt ny situation, vi befinder os i, siger Mette Frederiksen om første dag med regeringsforhandling
Det ser fornuftigt ud for Mette Frederiksen. Men regeringsdannelsen bliver altså uden Inger Støjberg.
Det ser fornuftigt ud for Mette Frederiksen. Men regeringsdannelsen bliver altså uden Inger Støjberg.
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Alle partier med undtagelse af Danmarksdemokraterne er videre i forhandlingerne om at danne en ny regering efter folketingsvalget.

Det siger fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) fredag aften foran sin embedsbolig, Marienborg, efter at hun har afsluttet de sidste møder med partierne.

- Kun et enkelt parti har meddelt, at de har andre overvejelser. Alle andre partier bliver i forhandlingerne, siger hun ifølge DR.

Mette Frederiksen siger, at det ikke betyder, at det er de partier, som ender med at bakke op om en bestemt regering.

- Vi går på værkstedet og i tænkeboks på baggrund af drøftelserne og en god, lang dag, siger den socialdemokratiske formand.

Mette Frederiksen siger således heller ikke noget om, hvorvidt hun som forhandlingsleder er kommet en regeringsaftale nærmere.

Hun understreger, at det er "en helt ny situation, vi befinder os i".

- Hver gang, vi har været med, har det være nogle få partier, der har sat sig sammen, og det er en meget mere enkel proces, siger hun ifølge DR.

Med et grin siger Mette Frederiksen desuden, at "vi kan begynde at vædde alle sammen på kryds og tværs", da hun bliver spurgt til, hvor lang tid forhandlingerne forventes at tage. Hun tør dog ikke selv vædde om det.

Ifølge Mette Frederiksen bliver der taget hul på forhandlingerne igen mandag i næste uge. Der vil fokus være på sundhedspolitik.

Sponsoreret indhold