Nyheder 21. april

Mette Frederiksen er ankommet til Kyiv

Videomateriale viser, at statsminister Mette Frederiksen (S) er ankommet til Ukraines hovedstad, Kyiv
Foto: Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) er torsdag ankommet i Ukraines hovedstad, Kyiv. Det viser en video lagt op på Twitter omkring klokken 9 af Spaniens premierminister, Pedro Sánchez.

Videoen viser Pédro Sanchez og Mette Frederiksen i Kyiv. Mette Frederiksen er iklædt sort tøj og en fragmentationsvest.

Efter en kort fotosession bliver de to - omgivet af bevæbnede vagter - ført ind i en større, sort bil.

- Lige ankommet til Kyiv. Ukraine har vores støtte, solidaritet og dedikation, skriver Pédro Sanchez som kommentar til videoen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ukraine blev sidst i februar invaderet af Rusland, og der har udspillet sig hårde kampe både omkring hovedstaden Kyiv og i den sydøstlige del af landet. Der er fortsat hårde kampe i netop den sydøstlige del.

For at støtte op om Ukraines kamp mod de invaderende styrker har EU, Storbritannien og USA indført hårde sanktioner mod Rusland og sendt materiel, penge og våben til Ukraine.

Under besøget vil Mette Frederiksen (S) og Pédro Sanchez mødes med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Ifølge den spanske regering vil de tre regeringsledere efterfølgende holde en pressekonference.

- Jeg beundrer præsident Zelenskyj og det ukrainske folk for deres mod, og hvordan de fortsætter med at forsvare deres land i den uprovokerede og ulovlige krig af Putin (Ruslands præsident red.), har Mette Frederiksen skrevet om besøget.

- Jeg ser frem til mødet med Zelenskyj, hvor mit budskab vil være, at Danmark fortsætter med at hjælpe Ukraine. Vesten står sammen om at støtte det ukrainske folk.

Også tidligere har fremtrædende stats- og regeringsledere besøgt Ukraine for at vise støtte.

Det tæller blandt andre Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, Polens premierminister, Mateusz Morawiecki og EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Sponsoreret indhold