Nyheder24. maj 2023

Mette Frederiksen afviser: - Jeg har ikke en ansøgning med til Biden

Statsministeren siger igen, at hun ikke går efter at blive Nato-chef, og at det ikke er derfor, hun skal besøge USA's præsident i juni
Mette Frederiksen afviser, at hun går efter særlige poster. 
Mette Frederiksen afviser, at hun går efter særlige poster.
 Foto: Ritzau Scanpix

Selv om spekulationerne med besøget hos USA's præsident, Joe Biden, er taget til afviser statsminister Mette Frederiksen (S) fortsat muligheden for, at hun kan blive den næste generalsekretær i Nato.

- Jeg går ikke efter nogle poster. Jeg er inviteret til at besøge præsident Biden og det glæder jeg mig til, siger hun onsdag eftermiddag til pressen.

- Jeg går ud fra, at vi kommer til at diskutere Vilnius (Nato-topmøde i juli, red.), men jeg har ikke en ansøgning med om et andet job end at være statsminister i Danmark.

Mette Frederiksen er af anonyme kilder blevet nævnt som mulig generalsekretær efter Jens Stoltenberg, som stopper på posten i oktober.

Hun har dog gentaget igen og igen, at hun ikke er "kandidat" til posten.

Statsminister Mette Frederiksen skal besøge præsident Joe Biden den 5. juni.

Senest en dansk statsminister besøgte Det Hvide Hus var i marts 2017. Dengang mødtes daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen med daværende præsident Donald Trump.

Ifølge statsministeren er der lagt op til, at hun skal tale med Joe Biden om en række forskellige emner.

Øverst på dagsordenen er krigen i Ukraine, siger hun.

Derudover er forventningen også, at de to kan drøfte det kommende Nato-topmøde i Vilnius, som er hovedstaden i Litauen. Det finder sted den 11.-12. juli.

/ritzau/

Sponsoreret indhold