Nyheder13. december 2021

Mette er steward, men vaccinerer lige nu danskerne: - Folk er så taknemmelige, det er meget positivt

Mette Vilstrup vaccinerer lige nu danskerne, selv om hun ikke har en sundhedsfaglig baggrund. Selv er hun meget tilfreds med jobbet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Normalt er hun steward hos SAS på langruterne, men corona har atter sat en midlertidig stopper for flere job i flybranchen.

Så da hun blev suspenderet, opfordrede flyselskabet Mette Vilstrup til at søge jobbet som vaccinatør - en person, der vaccinerer danskerne mod corona.

- Jeg startede i sidste uge, men har allerede stukket de første 300 personer, fortæller Mette Vilstrup.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_vilstrup.jpg
 Privatfoto

Mette Vilstrup er normalt steward for SAS, men vaccinerer i disse dage danskerne mod corona. - Jeg er så glad for at være her.er Det det, jeg har lyst til at lave det næste stykke tid. Privatfoto

Flere ligheder med det gamle job

I Danmark - og dermed også hos Copenhagen Medical, hvor Mette Vilstrup er ansat - kan en person uden sundhedsfaglig baggrund nemlig godt få lov til at give danskerne det omtalte stik.

Vaccinatørerne kommer, før de giver deres første stik, derfor i et intern uddannelsesforløb.

Mette Vilstrup peger selv på, at der faktisk er flere ligheder med jobbet som servicemedarbejder i et fly.

- Hos SAS lærer vi jo, at håndtere syge passagerer både i luften og på jorden.

- Jeg savner selvfølgelig at flyve, men det er faktisk meget det samme. Jeg taler med folk, og sørger for de har en god oplevelse. Det er lidt det samme som at boarde et fly og være sød mod passagerne, siger Mette Vilstrup.

Behøver ikke være læge

På et pressemøde mandag fortalte direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, om, hvordan han havde fået sit tredje stik i sidste uge af en person, der til daglig er fotograf.

- Man behøves hverken være læge eller sygeplejerske for at kunne gøre det her.

– Men der vil altid være læger og sygeplejerske til stede. Og det er læger, der sørger for, at det sker forsvarligt og tager ansvaret for det, sagde Søren Brostrøm på pressemødet.

Se herunder hvad der skal til for at få et job som Mette:

Stor taknemlighed

Den største forskel på hendes nye job og hendes gamle job og dog nok den taknemlighed, som Mette Vilstrup møder lige nu.

Både nede i vaccinationscenteret og på sociale medier er der nemlig stor opbakning til hendes nuværende indsats som "vaccine-stikker".

- Folk er glade, når de kommer ind og alle er søde og rare. Det er kun, hvis der er lang kø, at folk bliver lidt trætte.

- Det er jo sjældent, man bliver takket for at gå på arbejde. Men alle er bare så glade og taknemlige. Mit netværk er også søde og takker for, at jeg gør det her. Det er meget positivt, siger Mette Vilstrup.

Tredje stik fremrykket for folk over 40 år

Mette Vilstrup og alle andre, der i disse dage giver tredje vaccinestik, får formentlig travlt den kommende tid.

Det tredje vaccinestik er nemlig fremrykket endnu en gang. Fra mandag kan alle personer fra 40 år og opefter få det tredje stik mod covid-19 fire en halv måned efter det andet stik.

Det har betydet, at der mandag morgen var mere end 100.000 danskere i kø på vacciner.dk

Årsagen til at fremrykningen gælder for 40 år og opefter, er, at det er her risikoen for alvorlige forløb med covid-19 stiger med alderen. Særligt fra 40-50-års alderen.

1,2 millioner af de "allerældste" er vaccinerede

Bliver ved til vi er færdigvaccinerde

Og hvor længe skal der så gå, før Mette Vilstrup skal tilbage til SAS?

Det ved hun ikke selv, men jobbet i vaccinecenteret på Ofelia plads er så godt, at hun ikke har travlt med at komme tilbage i luften.

- Jeg tænker da, jeg bliver ved til vi i Danmark er færdigvaccineret. Eller vi skal også skal have et fjerde stik, siger Mette Vilstrup.

I flere regioner søges der lige nu om personer, der kan hjælpe til med vaccinationen. I første omgang søges der efter personer med sundhedsfaglig baggrund.

Sponsoreret indhold