Mette Cornelius’ datter i busbrand

Foto: Claus Poulsen

Foto: Claus Poulsen

Claus Poulsen

Åh, gudskelov!

Kanal 5’s smukke sportsvært Mette Cornelius kunne forleden ånde lettet op.

En hyggelig bustur til Knuthenborg Safaripark var ellers tæt på at få en katastrofal afslutning for skærmtroldens fireårige datter Vilja, hendes 24 børnehavekammerater og deres seks pædagoger.

For pludselig begyndte røg fra hattehylden bag i bussen at brede sig.

– Heldigvis reagerede pædagoger og chauffør lynhurtigt og fik alle børn ud af bussen i en fart og hen på en mark langs motorvejen, før røgen blev til ild, fortæller Mette Cornelius til SE og HØR et par dage efter hændelsen, der må høre under kategorien ”en mors værste mareridt”.

– Jeg blev virkelig bange og chokeret. Jeg var så dum at se videoen på nettet, inden børnene ankom til børnehaven, og det er jo dramatisk at se episoden kogt ned til et minut og se sit barn midt i det.

Selv om forskrækkelsen nu er kommet lidt på afstand, er den garvede sportsvært stadig mærket af episoden.

– Heldigvis har børnene ikke oplevet det så dramatisk. Men vi voksne og forældre tænker selvfølgelig på, hvor galt det kunne være gået, og det har plaget mig i timerne og dagene efter. Men jeg kan også mærke, at det bliver bedre og bedre, jo mere tid der går. Jeg er bare evigt taknemmelig over, at personalet reagerede så professionelt og effektivt, at der ikke skete vores børn noget rent fysisk.

Ifølge Mette er det også personalets fortjeneste, at børnene ikke opfattede situationens alvor.

– De voksne har været rigtig gode til at snakke med børnene og afdramatisere det, der skete. Det første min datter sagde, da hun kom hjem med den nye bus, var, at Jørgens bus var brændt, så de havde fået lov at køre i en ny, flot bus. Men selvfølgelig var det ikke en sjov oplevelse – hverken for børn eller for voksne, siger den lettede mor til to.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close