Nyheder24. januar 2018

Mette Bock så sin 6-årige søster blive dræbt

Kultur- og kirkeminister Mette Bock voksede op med en alkoholiseret far og så sin egen lillesøster på seks år blive dræbt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette-bock.jpg
 (Foto: Polfoto)

Kultur- og kirkeminister Mette Bock voksede (LA) havde med egne ord en helt igennem bekymringsfri barndom – lige indtil den dag hvor hun så sin egen lillesøster Karen på seks år blive dræbt.

Det fortæller Mette Bock i et interview med Hendes Verden:

- En aften, hvor vi var på vej hjem fra pærerov, vendte jeg mig om for at kigge efter hende og så hende cykle ud foran en bil på vejen. Hun var seks år. Jeg havde indtil da haft en bekymringsfri barndom, og jeg troede, at ulykker var noget, der skete for andre, siger Mette Bock ti Hendes Verden og tilføjer:

- Men for første gang i mit liv følte jeg, at jeg mistede sikkerheden. Det var meget dramatisk, og jeg ved, at livet kan være slut i morgen. Siden kom der to drenge til, så i dag er vi mig og fire brødre, fortæller Mette Bock i interviewet og hentyder blandt andet til Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, der er den ene af brødrene.

Mette Bock var bare ni år gammel, da søsteren Karen døde. Og der skulle ikke gå 10 år, før at et ny familiekrise bankede på, fortæller Mette Bock videre.

- Mine forældre blev skilt, da jeg var 16-17 år, og det var nogle hårde år, hvor min far udviklede et alkoholmisbrug. Sammen med mine to ældste brødre blev jeg boende hos min far og stod med ansvaret for, at vi søskende kunne ses. Mine forældre talte ikke sammen, fortæller Mette Bock til Hendes Verden og tilføjer:

- Det var virkelig overhovedet ikke nogle spændende år. Men i dag ved jeg også, at intet liv er en dans på roser. Alle mennesker har gode og dårlige år. Men man kan selv gøre meget, og hvis jeg må bruge et gammelt rødstrømpeslogan, så er det: "Handling giver forvandling". Jeg er meget handlingsorienteret og ikke typen, der venter på at tingene går over, fortæller Mette Bock i interviewet.

Sponsoreret indhold