Nyheder30. november 2023

MENY dropper salg af truede ål

Efter flere års kritik har koncernen Dagrofa nu valgt at fjerne ål fra MENY's kølediske
Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. 
Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY.
 Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY.

Dagligvarekoncern Dagrofa, der har ejerskab til MENY-butikkerne, bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål.

– Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer:

– MENY består delvis af Dagrofa-ejede butikker og af selvstændige købmænd, som for manges vedkommende bruger eksterne fiskehandlere i deres butikker. Det er flere år siden, at vi fra centralt hold stoppede med at sælge ål til butikkerne, og nu har vi altså valgt, at alle butikker i MENY skal stoppe med salg af ål, lyder det i et skriftligt svar fra Dagrofa.

MENY har det seneste år været stærkt kritiseret for salg af netop ål, fordi bestanden af ung-ål ved de europæiske kyster siden 1980 er faldet med 98 procent. Ålen er derfor ‘rødlistet’, hvilket vil sige, at det er en dyreart, der er i risiko for at uddø.

Andre dagligvarekæder som Coop og Salling Group har af den årsag indstillet salget af ål i over ti år.

Dagrofa og MENY valgte dog ikke at slutte til de andre dagligvarekæder.

Det fik i sommer vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening, Sebastian Jonshøj, til at kalde salget af ål i MENY for ‘chokerende’.

Men salget af ål droppes altså nu, og hos Dagrofa forventer man, at der efterhånden ikke er flere ål i MENY's kølediske.

– Butikkerne har for en måned siden fået at vide, at de ikke skal indkøbe flere ål. Salget stopper, når de ikke har flere, og mon ikke det er ved at være nu, lyder det i det skriftlige svar fra Dagrofa.

Sponsoreret indhold