MELODI GRAND PRIX: HER ER DELTAGERNE

ANORAH
Hun er svensk og hedder Anna Nordell, men synger under kunstnernavnet Anorah.
I Danmark blev Anorah kendt, da hun lagde stemme til Johnny de Luxe-hittet "Drømmer jeg", men hun har også begået sig på verdensplan.
Hun har bl.a. sunget kor på album med så store navne som Celine Dion og Victoria Beckham.
Lørdag skal hun synge "Laying Down My Cards", der er skrevet af Jonas Schrøder og Lucas Sieber - sidstnævnte engang en tredjedel af dancebandet Daze.

SIDSE HOLTE
Der bliver sunget på dansk, når Sidse Holte stiller op med nummeret "Vi er der om lidt".
Hun har selv været med til at skrive sangen sammen med Christian Juncker og Jakob Groth.
Sidse er debutant i Grand Prix'et, men har sunget kor og spillet som studiemusiker for bl.a. Erik Grip og Davenport.

UNITE
Der er boybands med i begge semifinaler, og i den første er det UNITE, der sidste år hittede med nummeret "Butterfly".
Det er fire gutter med forskellige baggrunde. Salar har rødder i Iran, Lauie har filippinsk baggrund, Isaac har rødder i Uganda, mens J.B. er af dansk afstamning. De har spillet sammen i syv år.
I Grand Prix'et synger de "Tree of Life", som de selv har skrevet sammen med RnG, Nik og Lars Quang.

AMIN JENSEN
Med sine 37 år er Amin Jensen den ældste deltager i dette års Melodi Grand Prix. Han har prøvet alt - undtagen netop denne genre. Så da vennen Jan Lysdahl foreslog ham at stille op, sprang han straks til.
De to har sammen skrevet nummeret "Luciano", der er en hyldest til Pavarotti - uden at det af den grund er en operasang.

HASSING & HASSING
Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, når Anne-Marie og Claus Hassing skal synge i Grand Prix. De har altid været fans af konkurrencen, og nu er de kommet igennem nåleøjet med sangen "Come On Over", som de selv har skrevet.
Anne-Marie og Claus mødte hinanden for fem år siden på musikkonservatoriet i Aalborg, og siden er de blevet gift og har for kort tid siden fået barn.
De optræder både sammen og hver for sig - han spiller bl.a. i weekenderne med showorkestret DanBand Allstars, hvor også den tidligere Grand Prix-sanger Søren Bundgaard er med.

LOUISE VICTORIA
Lasse Kramhøft og Anna Stengade har skrevet nummeret "Grøn mand gå", som Louise Victoria skal synge.
Louise Victoria er 22 år og kommer oprindeligt fra Odense, men flyttede til hovedstaden for to år siden.
Her har hun forsøgt at skabe sig en karriere, der nu foreløbig kulminerer ved den store popdyst.

CAMILLE-CATHRINE ROMMEDAHL og ULRIK HANSEN
Det er to erfarne musicalsangere, som skal synge "Underneath the Moon". Camille-Cathrine Rommedahl var sidste år med i "Beauty and the Beast" på Det Ny Teater, og siden efteråret har hun turneret landet rundt som Maria Magdalene i "Jesus Christ Superstar".
Ulrik Hansen er uddannet på en privat teaterskole, men optræder primært på den danske musicalscene. Desuden arbejder han som korarrangør og sangcoach.
Deres Grand Prix-nummer er skrevet af Martin Sommer, Lene Dissing, Christian Warburg og Kåre Kabel Mai.

CHARLIE
Bag kunstnernavnet Charlie gemmer sig Carina Juul Jensen, som sammen med Andreas Hemmeth har skrevet nummeret "Den jeg er".
Hun har i mange år drømt om at stå på scenen som solist og synge sine egne sange, og nu får hun chancen. Men Charlie er ikke uvant med at optræde. Hun er tidligere elitekunstskøjteløber og har derfor givet mange opvisninger.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close