Nyheder 26. januar 2009

Melodi Grand Prix: Afsløringer

Ny bog fortæller, hvad sangerne egentlig foretager sig bag kulisserne
Brødrene Olsen vandt både det danske og det internationale Melodi Grand Prix i Stockholm 2000 med "Smuk som et Stjerneskud"
Brødrene Olsen vandt både det danske og det internationale Melodi Grand Prix i Stockholm 2000 med "Smuk som et Stjerneskud"
Foto: All Over

I en ny bog af journalisten, Ole Tøpholm, 31, kan man læse om Hilda Heicks hårkrise, Snapshots manglende koncentration under prøverne og meget andet fra bagsiden af dansk Melodi Grand Prix, som seerne normalt ikke får mulighed for at få indblik i.

"Grand Prix-Ole", som han blev kaldt allerede i folkeskolen, har været vild med sangkonkurrencen, lige siden Kirsten skubbede sin makker Søren i vandet under sangen "Det li'e det" i 1984.

Bogen bygger på interviews med udvalgte navne fra de forskellige årtier, og der er både anekdoter om succeser og kriser fra blandt andre, Birthe Kjær, Søren Poppe, Brødrene Olsen, Snapshot, Keld & Hilda, Gry, Dario Campeotto og Bjørn Tidmand.

- Jeg synes, det har været sjovt at høre om alt, hvad der er foregået bag kulisserne. Altså alt det, som man ikke lige kan se ved at kigge gamle videobånd igennem. Det kan være alt lige fra Hildas hårkrise i 1987 til DQ, der fik nej til mandlige dansere ved den danske finale for to år siden. Altså små pudsige og sjove historier, fortæller Ole Tøpholm til DR.

Personligt er Birthe Kjærs "Vi maler byen rød" Oles nummer 1 af alle danske Grand Prix-sange. Det fremgår også i bogen, hvor favoritsangeren fortæller om sine overvejelser og om alle de kriser, der opstod undervejs.

Bogen "De største øjeblikke" udkommer mandag den 26. januar.

Sponsoreret indhold