Nyheder17. maj 2024 (opd. 17. maj 2024)

Melder ud: Robert Fico opereret igen

Den slovakiske premierminister, Robert Fico, blev opereret igen fredag, da læger fjernede noget dødt væv

Den slovakiske premierminister, Robert Fico, er blevet opereret igen fredag, hvor læger har fjernet dødt væv efter hans skudsår.

Operationen varede næsten to timer.

Det oplyser direktøren på hospitalet i Banska Bystrica, hvor den slovakiske regeringsleder blev indlagt og opereret, efter at han blev udsat for et skudattentat onsdag.

Fico var fem timer på operationsbordet efter skudattentatet.

- Fico er ved bevidsthed, men hans tilstand er stadig kritisk, siger hospitalsdirektør Miriam Lapunikova på et pressemøde fredag eftermiddag.

Premierministeren befinder sig på en intensivafdeling i Banska Bystrica, som ligger i det centrale Slovakiet.

På pressemødet fortæller vicepremierminister Robert Kaliniak, at det endnu er uklart, om den slovakiske regeringsleder slipper levende fra attentatet.

- Det vil tage adskillige dage, før lægerne ved med sikkerhed, om han vil overleve, siger Robert Kaliniak, som har besøgt Fico på hospitalet.

Slovakiets tiltrædende præsident, Peter Pellegrini, der er en nær allieret af Fico, har også besøgt premierministeren.

Han siger, at den 59-årige Fico var i stand til at tale kortvarigt.

Robert Fico blev ramt af fire skud onsdag eftermiddag efter et regeringsmøde i den slovakiske by Handlová 130 kilometer nordøst for hovedstaden, Bratislava. Han blev blandt andet ramt af skud i maven.

Slovakisk tv rapporterede tidligere fredag, at læger mandag vil mødes og drøfte Ficos tilstand og tage stilling til en eventuel transport til et hospital i Bratislava.

En 71-årig er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med attentatet. Han blev anholdt umiddelbart efter angrebet i Handlová.

De slovakiske myndigheder vurderer, at angrebet på premierministeren var politisk motiveret.

Ifølge slovakiske medier har politiet ransaget den sigtedes hjem i byen Levice. Aktionen tog flere timer, og den 71-årige mand var ifølge tv-stationen TV Makriza til stede under ransagningen.

Sponsoreret indhold